Scandal cu poliţia în stradă la Vaslui. Microbuz cu elevi, cu ITP şi licenţa de transport expirate

Poliţiştii vasluieni au depistat, sâmbătă seara, în trafic, un microbuz în care erau 11 elevi şi un cadru didactic şi care avea ITP şi licenţa de transport expirate. La faţa locului a sosit şi un oficial al comunei Ghergheşti, care a adresat cuvinte jignitoare poliţiştilor, potrivit news.ro.

RomaniaTV.net
17 mart. 2019, 10:29
Scandal cu poliţia în stradă la Vaslui. Microbuz cu elevi, cu ITP şi licenţa de transport expirate

Potrivit IPJ Vaslui, în baza unui plan de acţiune, echipaje mixte de poliţie rutieră şi siguranţă publică, însoţite de echipaje SAS, au acţionat, sâmbătă seara, pe raza comunelor arondate Poliţiei municipiului Bârlad, respectiv Politiei oraşului Murgeni.

La ora 21.37, pe raza comunei Puieşti, poliţiştii au oprit pentru control un microbuz, în care se aflau 11 elevi şi un cadru didactic.

I s-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele necesare unei astfel de deplasări.

Astfel, s-a constatat ca autovehiculul are ITP expirat din data de 04.03.2019, iar licenţa de transport era valabilă pentru perioada 24.05.2016-23.05.2017.

Având în vedere cele constatate, conducătorul autovehiculului a fost sancţionat conform prevederilor HG nr. 69/2012 şi OUG 195/2002, iar ca masură complementară, s-a dispus reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, eliberându-se o dovadă, fară drept de circulaţie.

La faţa locului a sosit şi un oficial al comunei Ghergheşti, care a adresat cuvinte jignitoare poliţiştilor, fapt pentru care a fost sancţionat în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991, precizează sursa citată.

Ulterior, cei care deţineau microbuzul depistat de poliţişti au trimis un alt mijloc de transport, iar minorii au plecat spre domiciliu, în jurul orei 23.50.