Scandal cu repetiţie: Încă o elevă de nota 10, eliminată la Bac, dă Ministerul în judecată

Publicat: Sâmbătă, 18 Iulie 2015 10:15 // Actualizat: Sâmbătă, 18 Iulie 2015 10:15 // Sursa: romaniatv.net

REZULTATE BAC 2015: Situaţie incredibilă la Bacalureat. După cazul Alexandrei Burtă, o altă elevă de nota 10, şefă de promoţie a liceului Traian Grăzăvescu din Nădrag, îşi căută dreptatea în instanţă. A promovat cu 9.26, dar examenul a fost anulat, după o suspicine de fraudă la proba de matematică. 

REZULTATE BAC 2015: Andreea Gabriela Luntraşu a aflat după cinci zile de la afişarea rezultatelor că nu se poate înscrie la facultate pentru că examenul i-a fost anulat. Inspectorul Şcolar din Judeţul Timiş a anunţat că fata a fost sancţionată, la fel ca alţi 93 de elevi după o ancheta a Parchetului tribunalului Timiş la Liceul "Traian Vuia" din Făget, unde s-a organizat examenul.

Mama Andreei Gabriela Luntraşu spune că fata a avut un şoc când, în ziua în care îşi pregătea dosarul pentru admitatea la Facultatea de Matematică, a aflat că a fost eliminată din Bacalaureat pe motiv de fraudă. Brusc media de 9.26 de la examen nu a mai avut nicio valoare, la fel ca cea de nota 10 din clasa a XII-a şi rezultatele de la olimpiadele de matematică.

Şefa de promoţie din Bihor eliminată de la BAC a câştigat prima bătălie cu şefii din Educaţie


”Fata este olimpică la matematică și vrea să devină profesor de matematică și, culmea ironiei, a fost eliminată la proba de matematică unde a luat și nota 9,60”, a spus Maria Luntrașu, mama fetei. Pentru a vedea cu ochii ei furtul comis de adolescentă, femeia a cerut inspectoratului imaginile suprinse pe camerele de supraveghere.

”O fată, probabil de pe rândul de lângă, îi face semne disperate și o tot strigă - dă-mi hârtia, dă-mi hârtia!. Inițial, fata nu o bagă în seamă, dar pentru că tot insistă și se vede că este deranjată la un moment dat, ea fiind ocupată cu lucrarea ei, se întoarce și îi întinde hârtia fără să se uite”, a spus Maria Luntrașu.

Fata sprijinită de mama ei a făcut o contestatie la inspectoratul şcolar Timiş, iar apoi la Ministerul Educaţiei. Şeful Inspectorul şcolar Aura Danielescu spune că s-a aplicat legea după ce procurorii au deschis o ancheta la Liceul "Traian Vuia" din oraşul Făget.

”Am fost nevoiți să nu ținem cont că sunt elevi foarte buni. ... Cred că sunt niște date care, având în vedere că le avem numai noi și Ministerul, nu putem să spunem public ce a făcut fiecare copil. Sigur că noi ne asumăm această responsabilitate vizavi de ceea ce s-a înregistrat în rapoarte și măsurile pe care le-am luat”, a declarat Aura Danielescu, de la ISJ Timiș.

Mama fetei a apelat și la un avocat

”Ar trebui să vedem probele prin care a fost luată această măsură. Până în momentul de față, nimeni nu vrea să ne arate informațiile video, probele video. Ne vom adresa instanței de judecată și vom solicita instanțelor să constate că proba a fost corect susținută, iar media să fie validată până la urmă de către o instanță de judecată dacă la nivel administrativ nu se poate lua nicio decizie”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul elevei.

Cazul Andreei Gabriela Luntraşu seamană izbitor cu cel al Alexandrei Maria Burtă, şefa de promoţie din Bihor care a fost eliminată de la Bacalaureat din cauza unor suspiciuni de fraudă. Acesteia din urmă Tribunalul Bihor i-a dat câştig de cauză.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 iul 10:43
...a liceului Traian Grăzăvescu din Nădrag, îşi căută dreptatea în instanţă. A promovat cu 9. Citește mai departe…

...
18 iul 10:27
Votează email 0 email
...Grăzăvescu din Nădrag, îşi căută dreptatea în instanţă. A promovat cu 9. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H