SCANDAL cu reţineri în Iaşi. Şi-au bătut vecinii şi l-au ameninţat cu moartea pe şeful de post

Patru persoane din comuna Holboca au fost reținute în cursul zilei de sâmbătă, după ce și-ar fi bătut vecinii, ar fi amenințat cu moartea șeful de post din localitate și ar fi bătut o polițistă care a încercat să aplaneze conflictul, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
29 iul. 2017, 18:32
SCANDAL cu reţineri în Iaşi. Şi-au bătut vecinii şi l-au ameninţat cu moartea pe şeful de post

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au întocmit dosar penal pentru tulburarea ordinii publice, lovire și alte violențe și ultraj, după ce membrii a două familii vecine din comuna Holboca s-ar fi bătut cu bâtele și lopețile, au precizat sursele citate.

Conform acestora, după conflict, membrii uneia dintre familii s-ar fi ascuns într-o casă din sat, de unde ar fi cerut ajutorul polițiștilor pentru a-i escorta până la propria locuință, iar trei agenți ar fi mers la locul solicitat.

Când au trecut prin fața casei rivalilor, grupul ar fi fost atacat cu sape, bâte și lopeți. Oamenii legii au reușit să despartă cele două familii, dar în timpul intervenției o agentă de poliție ar fi fost trasă de păr de mama agresorilor, au relatat sursele citate. Totodată, agresorii ar fi susținut că îi vor „tăia gâtul” șefului de post.

„Pe data de 26 iulie, la serviciul 112 a fost primit un apel telefonic pentru a semnala un conflict între două familii vecine. Polițiștii au intervenit la locul solicitării, iar pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de intervenția celor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale”, a declarat sâmbătă Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Cei patru agresori care au fost reținuți urmează să fie prezentați în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Aceleași surse susțin că victimele au fost duse la spital, unde medicii ar fi informat că vor necesita îngrijiri medicale pentru o perioadă cuprinsă între 7 și 55 de zile.