PSD dă în judecată Primăria Capitalei pentru nefinanţarea celor patru spitale. „Nicuşor Dan are o atitudine autocrată. Hotărârea este una ilegală”

PSD a anunţat, marţi, că va da în judecată Primăria Capitalei dacă în şedinţa de vineri a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti nu va fi introdusă pe ordinea de zi situaţia celor patru spitale lăsate fără finanţare prin hotărârea Consiliului Local Sector 1.

23 feb. 2021, 16:22
PSD dă în judecată Primăria Capitalei pentru nefinanţarea celor patru spitale. „Nicuşor Dan are o atitudine autocrată. Hotărârea este una ilegală”

Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a anunţat că social-democraţii dau în judecată Primăria Capitalei pentru faptul că patru spitale au fost lăsate fără finanţare.

„Ca urmare a discuţiilor purtate cu unităţile sanitare de la nivelul unităţilor sanitare care fac obiectul acestei hotărâri, am decis împreună cu consilierii generali PSD să solicităm astăzi în cadrul unei şedinţe de Consiliu General emiterea unui proiect de hotărâre prin care Guvernul României să permite trecerea celor spitale care în acest moment graţie intenţiei şi modului în care au înţeles să voteze colegii de la sectorul 1 au rămas şi nu sunt administrate în acest moment.

Din păcate, după cum puteţi observa, priorităţile sunt altele la nivelul municipiului Bucureşti şi celelalte grupuri politice au înţeles în mod deliberat să nu asigure cvorumul de şedinţă, astfel încât această problemă să rămână în continuare în aer şi nerezolvată până când instituţia Prefectului se va pronunţa pe această situaţie.

Am stabilit că acest proiect care astăzi nu a făcut deliciul şi preocuparea Dreptei Unite în şedinţa de vineri să fie introdus astfel încât să putem lua în discuţie aceste probleme care, din punctul nostru de vedere, sunt probleme care nu mai pot aştepta”, a spus Aurelian Bădulescu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă. PSD va depune amendament pentru dotarea spitalelor”

Fostul viceprimar al Capitalei a anunţat că PSD se va adresa instanţei.

„Dacă nici vineri nu se va întâmpla acest lucru, ne vom adresa contenciosului administrativ, respectiv unei instanţe de judecată, care să constate că hotărârea care a fost dată în plenul Consiliului Local Sector 1 este una ilegală, astfel încât să se poată continua finanţarea celor patru spitale care sunt de o importanţă esenţială nu numai pentru Bucureşti, dar şi pentru ţară, pentru că sunt de specialitate, ca să aibă finanţare”, a precizat Bădulescu.

De asemenea, Aurelian Bădulescu nu a ezitat să critice USR şi PNL deoarece nu au considerat problemele celor patru unităţi medicale drept o situaţie de „forţă majoră”.

„Cele două blocuri politice (USR şi PNL) sunt foarte prost pregătite din punct de vedere juridic. Este clar că pentru dânşii cartea nu este carte, pentru dânşii ceea ce prevede Codul Administrativ nu este fezabil, doar atunci când dumnealor au interesele dumnealor.

Nu a existat un punct de vedere al Prefectului care să ducă în zona ilegalităţii această şedinţă. Această şedinţă este determinată prin urgenţă de faptul că astăzi cele patru spitale sunt fără finanţare într-o perioadă în care, pe lângă obiectivul principal pe care-l au, asigură şi linia a doua în lupta împotriva COVID”, a spus Bădulescu

Aurelian Bădulescu, atac furibund la adresa lui Nicuşor Dan. „Urmăreşte doar interesul lui personal”

Întrebat dacă a încercat să discute cu primarul general despre situaţia celor patru spitale, Bădulescu a spus că Nicuşor Dan are o „atitudine autocrată”.

„Domnul Nicuşor Dan, aşa cum ştiţi, nu vorbeşte cu nimeni. Nicuşor Dan are o atitudine autocrată, o atitudine în care urmăreşte doar interesul lui personal şi a celor care astfel, cum aţi putut observa, aşteaptă în schimbul sumelor pe care i le-au dat în perioada electorală şi în toţi aceşti ani de vagabontaj prin instanţele din Bucureşti, să facă ceea ce-şi doresc, adică să schimbe ordinea de drept din Bucureşti şi ordinea investitorilor la nivelul Capitalei.

Totodată, Aurelian Bădulescu nu a ezitat să o critice şi pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1.

„Pentru că avem un primar care nu ared de-a face cu acestă ţară. Avem de-a face cu nişte oameni care au fost păcăliţi în momentul în care au pus ştampila pe o nouă generaţie care neinteresată, neimplicată în problemele oraşului şi doar pentru sine şi pentru problemele lor”, a precizat Bădulescu.

Citeşte şi: Gabriela Firea, apel către PNL şi USR să voteze proiectul PSD: Cele patru spitale ‘aruncate peste gard’ de Clotilde Armand să fie preluate de Primăria Capitalei