Scandal de corupție în Ucraina. Fost șef din Guvern, prins cu 1 milion de dolari ascuns la saltea. Percheziții de amploare

Mare scandal în Ucraina. Un fost șef din Guvern a fost prins cu teancuri de bani ascunse sub canapea, peste 1 milion de euro.

02 feb. 2023, 20:28
Scandal de corupție în Ucraina. Fost șef din Guvern, prins cu 1 milion de dolari ascuns la saltea. Percheziții de amploare

În 2014, Ucraina era declarată drept „cel mai corupt stat din Europa”, de Transparency International. Astfel, în ultimii ani, din ce în ce mai multe informații compromițătoare au ieșit la suprafață, cu privire la liderii politici de la Kiev și partenerii lor de afaceri.

Oleksandr Mironiuk, fost ministru adjunct al Apărării, a fost prins cu aproximativ 1 milion de dolari la saltea, la propriu. Mascații au descins la domiciliul său în lun august 2022. Fostul oficial este inculpat în ancheta privind fraudele în achiziții la Ministerul Apărării.

O înregistrare video de la apartamentul ucraineanului prezintă teancurile de bani ascunse sub canapea.

În august 2022, în presa din Ucraina s-a declanșat un mare scandal în urma perchezițiilor de la Ministerul Apărării din Ucraina, Bogdan Khmelnițki.

 

Controverse cu privire la averea lui Volodimir Zelenski

 

În ceea ce-l privește pe Volodimir Zelenski, în ultimii ani au apărut în social media diverse informații contradictorii. Unele surse susțin că averea președintelui ar fi de 1-6 milioane de dolari. Alte surse precizează că șeful de la Kiev ar avea o avere estimată la aproape 100 de milioane de dolari. O mare parte din averea sa ar fi ținută la adăpost, în paradisuri fiscale.

Înainte de a fi ales, în 2019, pe baza unei campanii anticorupție, Volodimir Zelenski și-a transferat acțiunile din compania secretă unui partener de afaceri care a devenit apoi principalul său consilier prezidențial, informează Europa Liberă.