SCANDAL pe taxa pe naşteri, la Botoşani. Află MOTIVUL pentru care femeile plăteau 600 de lei

Taxa pe naşteri introdusă de Spitalul Judeţean Botoşani va fi probabil cât de curând desfiinţată. După ce presa a relatat despre cei 600 sau 800 de lei pe care mămicile trebuie să îi plătească dacă medicul care le-a asistat pe timpul sarcinii nu este la serviciu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a luat măsuri.

RomaniaTV.net
30 dec. 2013, 07:20
SCANDAL pe taxa pe naşteri, la Botoşani. Află MOTIVUL pentru care femeile plăteau 600 de lei

Cererea de scoatere a acestei taxe pe naşteri a venit de la preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, care a solicitat chiar şi sancţionarea şefului Secţiei de obstetrică şi ginecologie, care a făcut iniţial propunerea.

Cred că o dau şi afară că nu este prima dată când se întâmplă, văd că numai cu taxe dintr-astea vine„, a declarat Florin Ţurcanu, pentru botosaneanul.ro, referindu-se la Gina Puflea, coordonatorul maternităţii.

Femeile care mergeau să nască în unitatea din Botoşani erau nevoite să plătească 600 de lei dacă vor să fie asistate de medicul care le-a urmărit sarcina iar acesta nu este de gardă. Mamele care aleg să aducă copilul pe lume prin cezariană dau ceva mai mult, 800 de lei.

Decizia a fost luată de conducerea spitalului care s-a gândit că astfel va strânge mai mulţi bani la buget.