Scandal de proporții între USR și PMP! Alianța politică, un adevărat eșec care nu se știe dacă va rezista până la alegeri

Nici bine nu s-au aliat că deja a și izbucnit primul scandal între USR și PMP. Mărul discordiei, demisia city manager-ului Iaşiului, Petru Movilă, lider local PMP.

05 feb. 2024, 14:44
Scandal de proporții între USR și PMP! Alianța politică, un adevărat eșec care nu se știe dacă va rezista până la alegeri

Scandal de proporții între USR și PMP! Alianța dintre USR și PMP scârțâie din toate balamalele, după ce deputatul USR, Monica Berescu, a susținut că liderul ieşean PMP, Petru Movilă, trebuia să demisioneze imediat din funcţia de city manager al oraşului.

Citește și O nouă alianță pe scena politică! PMP se aliază cu USR și Forța Dreptei: ”O alianţă de dreapta este singura soluţie pentru România”

Scandal de proporții între USR și PMP!

Mai mult, Monica Berescu a subliniat că PMP nu poate continua alianţa cu reprezentanții PNL în Consiliul Local, câtă vreme USR critică administraţia Chirica, iar PMP şi USR, alături de Forţa Dreptei, au format Alianţa Dreapta Unită.

Declarația deputatului USR a venit chiar la scurt timp, după ședinta de duminica trecută în care a fost votată alianţa dintre USR, PMP şi Forţa Dreptei.

„Am avut un Comitet Politic care a votat această alianţă. Trebuia ca imediat după şedinţa respectivă, demisia lui Petru Movilă să ajungă pe masa primarului Mihai Chirica. Ar fi trebuit să avem deja această demisie Intrăm în calendarul alegerilor. Vom începe în câteva săptămâni să strângem semnături pentru această alianţă, iar problema de la Iaşi trebuie clarificată repede“, a declarat deputatul USR, Monica Berescu, potrivit psnews.ro.

Potrivit Monicăi Berescu, la Iaşi, cei doi reprezentanţi ai PMP din Consiliul Local votează alături de PNL în Consiliul Local, asta în timp ce consilierii USR critică vehement activitatea edilului Mihai Chirica.

De asemenea, reprezentanții USR spun că fostul deputat PMP, Petru Movilă ocupă funcţia de city manager al municipiului Iaşi, în timp ce consilierul local PMP, Florin Briaur ocupă postul de preşedinte executiv al clubului de fotbal Politehnica Iaşi, ambii fiind susținuți de primarul Mihai Chirica în aceste funcţii.

Duminica trecută, USR, PMP și Forța Dreptei au oficializat alianța pentru alegerile din 2024. Politologii spun că diferențele foarte mari dintre cele trei partide, dosarele penale, războaiele interne, lipsa mesajelor electorale, pun la grea încercare supraviețuirea alianței până la alegerile din 2024.

Citește și Toată filiala PMP Galați s-a transferat la PSD. Același lucru s-a întâmplat cu alte două filiale. ”Succesul nostru va fi pe măsură”