Topul celor mai scumpe oraşe. În Marea Britanie, Londra este pe locul 18

Topul celor mai scumpe oraşe. Raportul anual clasifică 209 de oraşe pe baza costurilor cheltuielilor precum locuinţa, transportul şi alimentaţia. Majoritatea oraşelor din top sunt centre de afaceri în care creşterea economică a dus la o creştere a preţului locuinţelor şi a altor costuri de trai.

23 iun. 2021, 09:07
Topul celor mai scumpe oraşe. În Marea Britanie, Londra este pe locul 18
În Marea Britanie, Londra s-a clasat pe locul 18

Topul celor mai scumpe oraşe. Mercer a evaluat peste 200 de bunuri şi servicii pentru raport, care este conceput pentru a ajuta companiile şi guvernele din întreaga lume să determine cât ar trebui să plătească angajaţilor expatriaţi.

Însă Ashgabat se plasează în vârful clasamentului mai degrabă din cauza problemelor economice.

Capitala Libanului, Beirut, a ajuns de pe locul 45 în 2020 pe locul 3 în sondajul din 2021.

Pandemia Covid-19 şi explozia din Portul Beirut în 2020 au amplificat probelemele economice, provocând o inflaţie record„, se precizează în raportul Mercer.

Trei oraşe elveţiene s-au plasat în primele 10, inclusiv Zurich, care a coborât pe locul cinci.

Citeşte şi: Preţurile apartamentelor au crescut enorm într-o singură lună. Cât a ajuns să coste metrul pătrat

Topul celor mai scumpe oraşe

Dintre cele mai scumpe oraşe chineze incluse, Shanghai a urcat pe locul şase, în timp ce capitala, Beijing, a urcat pe nouă.

În Marea Britanie, Londra s-a clasat pe locul 18.

În partea de jos a listei, Bishkek, capitala Kârgâzstanului, a fost clasată drept cel mai puţin costisitor oraş pentru angajaţii străini în urma sondajului.

Impactul pandemiei asupra dolarului este principalul factor care determină modificarea costului vieţii în multe ţări, se subliniază în raport.

Pandemia de COVID-19 a determinat devalorizarea dolarului american pe măsură ce monedele din Europa Occidentală sau nordul Asiei s-au consolidat, ceea ce a avut consecinţe asupra preţului bunurilor şi a serviciilor”, notează Upasana Dutt, una din autorii raportului.

Paris şi Zurich s-au alăturat Hong Kongului în fruntea clasamentului din cauza creşterii euro şi a francului elveţian comparativ cu dolarul”, notează raportul, care precizează că preţurile din Singapore au scăzut în special din cauza unei cereri mai scăzute ca urmare a exodului muncitorilor străini.


loading...