Scandal de proporții la Spitalul de Psihiatrie Murgeni! Trei pacienți au decedat și alți zeci au fost transferați de urgență, după ce au primit mâncare de la mănăstire

Trei pacienți au decedat și alți zeci au fost transferți de urgență de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, după ce la masă, au primit pește stricat. Se pare că alimentele proveneau de la o mănăstire.

22 nov. 2023, 22:27
Scandal de proporții la Spitalul de Psihiatrie Murgeni! Trei pacienți au decedat și alți zeci au fost transferați de urgență, după ce au primit mâncare de la mănăstire
Scandal de proporții la Spitalul de Psihiatrie Murgeni! Trei pacienți au decedat și alți zeci au fost transferați de urgență, după ce au primit mâncare de la mănăstire

20 pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni manifestă simptomatologie digestivă și vor fi preluați de către echipele Serviciului de Ambulanță. Această decizie a fost luată în urma decesului a trei persoane internate în această unitate medicală în cursul zilei de miercuri, iar o altă persoană a fost transferată în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad.

Citește și: Joe Biden i-a spus lui Benjamin Netanyahu că explozia de la spitalul din Gaza nu a fost provocată de Israel. „N-ai fost tu!”

Conducerea Spitalului Murgeni susține ipoteza că starea de sănătate a pacienților s-ar fi înrăutățit după masa de prânz de marți.

„Noi credem că situaţia s-a produs în urma servirii mesei de prânz din cursul zilei de ieri. Avem un total de aproximativ 140 de pacienţi care au mâncat. Avem trei pacienţi decedaţi în cursul zilei de astăzi, cu simptomatologie diareică, urmată de vărsături şi stop cardiorespirator şi un alt pacient transferat azi la Spitalul Bârlad. Pe lângă aceştia, mai sunt 10 pacienţi cu scaune diareice, pe care intenţionăm să-i trimitem la Spitalul Bârlad. Au fost prelevate probe şi aşteptăm rezultatele în cursul zilei de joi”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp.

Miercuri, patru pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost transportați în stare gravă în decurs de câteva ore de către echipele Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, dintre aceștia, trei au decedat. Autoritățile au informat Ministerul Sănătății despre situația de la Murgeni, iar Direcția de Sănătate Publică Vaslui a inițiat o anchetă în acest caz. De asemenea, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui efectuează cercetări cu privire la aspectele semnalate în cadrul spitalului din orașul Murgeni. Și Ministerul Sănătății a reacționat:

„La ora 18:30, reprezentantii Ministerului Sanatatii au fost anuntati verbal de DSP Vaslui, referitor la o situatie grava aparuta la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat in subordinea primariei din localitate. In cursul zilei de 21 noiembrie, toti pacientii si o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o manastire din apropiere, pe baza de peste.

In cursul noptii de 22 noiembrie, 1 pacient a prezentat simptome digestive, varsaturi si diaree. Aceste simptome au aparut in cursul zilei de 22 noiembrie si la alti pacienti.

Pana in momentul de fata s-au inregistrat 3 decese si 1 pacient in stare grava e internat la Spitalul din Barlad.

Ministerul Sanatatii a organizat imediat dupa informare, o celula de criza care a dispus transferul tuturor pacientilor simptomatici la spitalul din Barlad, unde exista asistenta medicala de terapie intensiva, precum si preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologica la IML Iasi. Probe din alimente au fost preluate si directionate de asemenea catre INSP- Centrul de Sanatate Publica din Iasi pentru analize microbiologice.

Transferul pacientilor de la spitalul de psihiatrie catre spitalul din Barlad s-a realizat cu ambulante pentru victime multiple si este coordonat de Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii”, a transmis ministerul Sănătății.

Citește și: Focar de COVID-19 la Spitalul de Copii din Timișoara. Aproape 10.000 de noi cazuri de coronavirus în ultima săptămână în România