Joe Biden i-a spus lui Benjamin Netanyahu că explozia de la spitalul din Gaza nu a fost provocată de Israel. „N-ai fost tu!”

Joe Biden a declarat în timpul unei întâlniri bilaterale cu Benjamin Netanyahu că atacul asupra spitalului Al-Ahli din Fâșia Gaza nu a fost efectuat de partea israeliană. Preşedintele SUA se află la Tel Aviv, unde a avut discuţii cu premierul israelian.

18 oct. 2023, 15:16
Joe Biden i-a spus lui Benjamin Netanyahu că explozia de la spitalul din Gaza nu a fost provocată de Israel. „N-ai fost tu!”
Joe Biden i-a spus lui Benjamin Netanyahu că explozia de la spitalul din Gaza nu a fost provocată de Israel

Joe Biden susţine că explozia de la spitalul din Gaza nu a fost provocată de Israel. Liderul de la Casa Albă şi-a exprimat profundă indignare față de atacul asupra unui obiect civil din Fâșia Gaza. Potrivit liderului american, după ce a văzut mai multe imagini, „o altă echipă” a lovit spitalul. „Adevărul este că am fost profund întristat și revoltat de bombardarea asupra unui spital din Gaza și, din ceea ce am văzut, se pare că o altă echipă a făcut-o, nu tu”, i-a spus Biden lui Netanyahu. „Însă există mulți oameni care nu sunt siguri. Hamas nu reprezintă întregul popor palestinian și nu i-a adus decât suferință. Ei au comis atrocități care fac ca ISIS să pară ceva mai rațional”, a mai spus Joe Biden, citat de CNN.

Citeşte şi: Joe Biden întâlnire de gradul zero cu Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv! ”Ne vom asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a răspunde. Hamas nu reprezintă poporul palestinian”

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, condus de Hamas, a anunțat, marți seară, că spitalul al-Ahli din centrul orașului Gaza a fost lovit de o rachetă și a ucis sute de oameni. Israelienii și palestinienii aruncă vina unii pe ceilalți pentru explozia la spitalul din Gaza. În timp ce oficialii palestinieni spun că racheta a fost trimisă de israelieni, Forțele de Apărare Israelului au declarat că gruparea militantă Jihad Islamic e de vină.

Citeşte şi: Peste 500 de oameni uciși în bombardamentele asupra unui spital din Gaza. Hamas acuză Israelul de atac, israelienii dau vina pe Jihadul Islamic

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost unul dintre primii care a condamnat atacul asupra spitalului, numindu-l „o crimă fără precedent”. El a scris pe rețelele de socializare că atacul asupra Al-Ahla, în care sunt femei, copii și civili nevinovați, este cel mai recent exemplu de atacuri israeliene lipsite de cele mai elementare valori umane. Partea israeliană a fost acuzată și în Arabia Saudită, unde Ministerul de Externe al țării a numit atacul „o crimă teribilă comisă de forțele de ocupație israeliene”. Guvernele din Iordania, Iran, Siria, Pakistan și o serie de alte țări au condamnat, de asemenea, Israelul.

Șeful Consiliului European, Charles Michel, a spus că evenimentul din Gaza demonstrează „situația dramatică în care se află oamenii care sunt acolo”, iar Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a condamnat atacul, fără a da vina nici uneia dintre părți.