SCANDAL din cauza asigurărilor obligatorii auto. Şef din ASF compară piaţa asigurărilor cu CARITAS VIDEO

Dezvăluire incredibilă în scandalul asigurărilor auto. Şefii ASF au fost chemaţi în Parlament pentru a explica scumpirea poliţelor RCA. Potrivit vicepreşedintelui ASF, Marius Vorniceanu, piaţa asigurărilor funcţionează ca un fel de CARITAS.

10 dec. 2014, 12:36
SCANDAL din cauza asigurărilor obligatorii auto. Şef din ASF compară piaţa asigurărilor cu CARITAS VIDEO

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor i-a chemat pe şefii ASF să dea explicaţii cu privire la scumpirea poliţelor RCA. Iar declaraţiile acestora au fost foarte grave, vicepreşedintele ASF, Marius Vorniceanu, arătând că piaţa asigurărilor poate fi asemănat cu CARITAS.

Din cele 11, şapte sunt pe pierderi. Dacă nici firmele mari nu sunt rentabile pe piaţa RCA, asta înseamnă că la polul opus celelalte firme care fac dumping pe piaţa RCA-ului au un rol foarte negativ. Practic ce se întâmplă cu aceste mari societăţi, efectele nocive ale acestor activităţi sunt de tipul CARITAS. Ele vor să îşi facă rost de cash flow să îşi poată plăti daunele pe perioada anterioră, preţurile sunt tot mai mici„, a declarat vicepreşedintele ASF, Marius Vorniceanu.

Citeşte şi RCA 2015: Cu cât vor creşte tarifele pentru asigurarea auto obligatorie

Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, a comparat situaţia asigurărilor de acum cu cele din sectorul bancar de acum 15 ani, atunci când am avut o mulţime de falimente şi de probleme în sectorul bancar.

ASF vrea să reducă piaţa asigurărilor în continuare, justificând astfel politica de a forţa societăţile de asigurări de a scumpi poliţele RCA. Aşadar, şoferii nu se pot aştepta decât la noi scumpiri, tocmai pentru ca aceste situaţii grave să nu se perpetueze.

Citeşte şi TAXA AUTO 2015: Cum se calculează TIMBRU DE MEDIU 2015