Scandal după moartea lui Dinu Damaschin. Rudele nu vor să-l îngroape până nu găsesc vinovatul

Rudele lui spun că nu-l vor îngropa până când nu va fi găsit un vinovat pentru ceea ce s-a petrecut la Curtea de Apel Bacău. Bărbatul a murit, vineri, în sala de judecată după aproape două luni de greva foamei.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 07:42
Scandal după moartea lui Dinu Damaschin. Rudele nu vor să-l îngroape până nu găsesc vinovatul

Fostul protector al Monicăi Gabor era vizibil slăbit la Curtea de Apel Bacău, unde s-a judecat prelungirea mandatului său de arestare preventivă. Înainte de pronunţarea magistraţilor, bărbatului i s-a făcut rău.

Un pacient în asistolie, au continuat manevrele de resuscitare care au totalizat 40 de minute. La ora 14.00 a fost declarat decesul, nu prezenta urme de violenţă. Resuscitarea a avut loc in sala de judecata la locul producerii stopului si declararea decesului bineinteles ca tot acolo„, a declarat Adrian Colibaba, dir. med. Serviciul de Ambulanţă Bacău.

Era în greva foamei de circa doua luni de zile. Am înţeles de la colegii care au judecat cauza că era foarte slabit„, a spus Cătălin Şerban, preşedinte Curtea de Apel Bacău.

Damaschin se considera o victimă în procesul în care era acuzat de proxenetism. De aceea, a luat hotărîrea să nu mai mănânce.

Procurorii DIICOT spun că reţeaua condusă de el a recrutat prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă mai multe fete, unele minore, pe care le-a exploatat sexual. Printre cele care au depus plângere se numără şi Monica Gabor, fostă Columbeanu.