Scandal imens în fotbalul feminin! Ar fi folosit un bărbat în poartă, chiar în meciul decisiv VIDEO

Federația Iordaniană de Fotbal a cerut o anchetă pentru a verifica sexul unei jucătoare din echipa națională de fotbal feminin a Iranului.

16 nov. 2021, 14:56
Scandal imens în fotbalul feminin! Ar fi folosit un bărbat în poartă, chiar în meciul decisiv VIDEO

Scandal imens în fotbalul feminin! Portărița echipei naționale din Iran este suspectată că ar fi, de fapt, portar. Preşedintele Federaţiei Iordaniene, Prinţul Ali Ben al-Hussein, a postat pe Twitter o scrisoare din 5 noiembrie „care solicită verificarea sexului” lui Zohreh  Koudaei.

Scandal imens în fotbalul feminin! Ar fi folosit un bărbat în poartă, chiar în meciul decisiv

„Luând în considerare dovezile pe care le avem și faptul că federația noastră a tratat cu multă seriozitate această competiție, cerem să fie demarată o investigație transparentă și clară, condusă de experți medicali independenți, pentru a stabili eligibilitatea jucătoarei în cauză. Asta mai ales pentru că echipa națională de fotbal feminin a Iranului are o istorie bogată în ceea ce privește problemele de gen și dopaj”, a transmis Bin al-Hussein.

Iran a învins Iordania în preliminaiile pentru Cupa Asiei la fotbal feminin, scor 4-2, la loviturile de departajare, iar acest meci a declanșat un scandal uriaș. Iordanienii o acuză pe Zohreh Koudaei că ar fi, de fapt, bărbat. Zohreh Koudaei a apărat două lovituri de la 11 metri în meciul decisiv cu Iordania și a asigurat calificarea Iranului la turneul final.

Shawn Rhoden, cel mai vârstnic câştigător al „Mister Olympia”, a murit la 46 de ani

Selecționerul Iranului a comentat acest scandal: „Sunt acuzații fără pretext, ei nu pot accepta înfrângerea. Noi suntem gata să furnizăm orice document dorit de AFC”. Cupa Asiei la fotbal feminin va avea loc în India, în perioada 20 ianuarie – 6 februarie.