SCANDAL IMENS. Un fotbalist important din LIGA I, surprins într-o SALĂ DE PARIURI

Un fotbalist din Liga I a fost surprins într-o sală de pariuri. Conform regulamentului, acesta riscă o suspendare de 2 ani şi o amendă de 300.000 de lei!

19 mart. 2015, 09:01
SCANDAL IMENS. Un fotbalist important din LIGA I, surprins într-o SALĂ DE PARIURI

Sergio Zijler, olandezul care a fost adus la „U” de George Ogăraru şi Alfons Groenendijk, a fost fotografiat într-o agenţie de pariuri sportive din Cluj-Napoca. Universitatea urmează să ia o decizie în privinţa sancționării acestuia, dacă se dovedește că fotbalistul a pariat.

„Am aflat de această situaţie, am văzut o fotografie cu el la pariuri. Vom face o anchetă în acest caz şi vom comunica decizia”, a comentat preşedintele Vlad Munteanu pentru Ştiri de Sport.

Zijler riscă o pedeapsă de la tăierea a 25% din salariu până la rezilierea contractului. Dacă se dovedește că fotbalistul a pariat pe competițiile în care este implicat, poate fi suspendat 2 ani din activitatea sportivă și poate primi o amendă uriașă, de 300.000 de lei!

Potrivit unuia dintre site-urile suporterilor echipei alb-negre, numaiu.ro, care a publicat fotografia, Zijler nu este singurul jucător de la „U” care frecventează casa de pariuri respectivă.

Articolul 60, punctul 5 din Regulamentul Disciplinar

Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;

b) penalitate sportivă de 300.000 de lei.