SCANDAL imobiliar în centrul Capitalei, pe casa de patrimoniu Nanu Muscel VIDEO

Un proiect de extindere a Academiei de Ştiinţe Economice distruge casa de patrimoniu Nanu Muscel: s-au furat clanţe din bronz şi candelabre din vremea Regelui Carol I. În timp ce fostul ministru al Culturii susţine că a oprit lucrările pe şantier, conducerea ASE afirmă că are permisiunea de a le continua, informează România TV.

31 aug. 2016, 09:43
SCANDAL imobiliar în centrul Capitalei, pe casa de patrimoniu Nanu Muscel VIDEO

Casa Nanu Muscel este vizibil degradată şi lăsată în paragină. Clanţele şi candelabrele au fost furate, candelabre încă de pe vremea Regelui Carol I. La exterior au fost sparte intenţionat ca să permită ploilor şi zăpezii să o distrugă, astfel ASE să îşi poată continua lucrările. Reprezentanţii ASE au negociat cumpărarea proprietăţilor învecinate, dar Ioan Nanu – Muscel i-a refuzat mereu.

Casa a fost veşnic o problemă pentru conducerea ASE, dar nu s-a lăsat bătută. Cu 4 milioane de euro a cumpărat clădirea şi cu actul de proprietate în buzunar a deschis şantier pentru a extinde facultatea.

Ei au început lucrările în baza unei autorizaţii emise de Primăria Capitalei. Am considerat că acest şantier nu poate continua. Mai ales că ei între timp demolaseră ziduri, desfăcuseră componente artistice interioare şi exterioare ale casei Nanu Muscel„, a declarat Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii.

Cu toate acestea, președintele Senatului ASE susține că imobilul este pe mâini bune şi a declarat că nu au fost informaţi la timp de Ministerul Culturii că imobilul va fi declarat monument istoric. Cazul face acum obiectul unui dosar penal.

Am atacat autorizaţia de construire pe care o consider nelegală. Nu au avizele legale, printre care şi avizul Direcţiei de Cultură care e în subordinea Ministerului Culturii. Lucrările nu pot fi continuate, încalcă legea indiferent de ce spune domnul rector„, a precizat Roxana Wring, preşedinte Protecţia Monumentelor.

Citeşte şi Lucrările la Casa Nanu-Muscel, oprite în urma controlului Inspectoratului Regional de Construcţii