Scandal în AUR. George Simion: „Am susținut-o și o susțin pe Diana Şoşoacă”

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost exclusă din AUR, dar are în continuare susţinerea unuia dintre liderii AUR.

11 feb. 2021, 16:31
Scandal în AUR. George Simion: „Am susținut-o și o susțin pe Diana Şoşoacă”

Scandal în AUR. George Simion a vorbit, pentru prima datăm despre retragerea sprijinului politic al AUR pentru Diana Șoșoacă! Avocata nu a semnat adeziunea, așa cum ar fi trebuit, la AUR, pentru a putea candida la parlamentare, însă, cu toate acestea, a ajuns parlamentar, ea fiind membră a Partidului Neamul Românesc.

Simion spune că se încearcă o ruptură a partidului, mulți parlamentari AUR primind oferte de zeci de mii de euro pentru a demisiona din formațiune. Co-președintele AUR anunță că o susține pe Diana Șoșoacă în continuare, producând o ruptură față celălalt lider al Alianței, Claudiu Târziu, care a fost de acord cu îndepărtarea senatoarei.

Diana Şoşoacă, primele declaraţii după excluderea din AUR. „Deci în campanie am minţit şi acum venim în Parlament şi începem să jucăm teatru, să ne facem interesele obscure exact ca în celelalte partide?”

”Eu i-am propus Dianei să candideze pe listele AUR, la Iași! Unirea face puterea! Nu voi ceda niciun metru în lupta împotriva sistemului care dă în noi din toate pozițiile. Și Diana Șosoacă va rămâne senator, independent. Așa cum am susținut-o în aceste luni, pentru că au venit mulți să încerce să mă influențeze pe mine, să lovească în ea, o să o susțin. E important să ne continuăm calea noastră politică. Este important să rămânem uniți, să rămânem împreună. Ne vom dezice de orice om cu probleme penale, cu sânge pe mâini. Lupta abia acum începe, nu vă luptați român cu român!”, e mesajul lui George Simion.

Se întețesc atacurile împotriva noastră!

Unirea face puterea! Nu voi ceda niciun metru în lupta împotriva sistemului care dă în noi din toate pozițiile. Și Diana Șosoacă va rămâne senator, independent. Lupta abia acum începe, nu vă luptați român cu român!

Posted by George Simion on Thursday, February 11, 2021

Scandal în AUR. Senatoarea Diana Şoşoacă a rămas fără sprijin politic, fiind exclusă din grupul senatorial al partidului. Co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, a explicat  că Diana Şoşoacă nu avea semnată o adeziune formală la AUR, în consecinţă nu putea fi dată afară dintr-un partid din care oficial nu făcea parte. Un alt deputat AUR de Bistriţa, Mihai Lasca, având condamnare penală în primă instanţă şi urmărit penal într-un alt dosar, a fost exclus din partid.

”În mod normal, până acum ar fi trebuit să o semneze, dar am descoperit că nu a făcut-o. Din acest motiv am spus că a fost exclusă, practic nu mai este membră a grupului senatorial. În partid nu a fost”, a declarat Târziu.

Într-un comunicat intitulat ”AUR îi exclude din partid pe Mihai Lasca şi Diana Şoşoacă”, AUR precizează că în cadrul şedinţei Biroului Naţional de Conducere, pe ordinea de zi, a fost inclusă şi analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleşi pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor şi imaginii partidului.

Conducerea AUR a decis  excluderea dlui Mihai Lasca din partid, argumentând că la momentul includerii sale pe listele de candidaţi AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală.

”Trecutul său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”.

De asemenea, conducerea partidului a decis  ”retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Şoşoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acţioneze, atât în parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului”.

”De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Şoşoacă Ivanovici îşi exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, anunţă formaţiunea.

Conducerea AUR a decis şi continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.


loading...
Partenerii noștri