SCANDAL în Călăraşi după ce un copil fără identitate a fost operat fără acordul mamei VIDEO

Un copil din judeţul Călăraşi s-a lovit şi a fost dus la spital, de mătuşa sa. Medicii din Bucureşti l-au internat şi l-au tratat, chiar dacă mama copilului nu a fost de acord. În plus, conducerea spitalului de Oftalmologie susţine că micuţul nu are identitate, iar banii pentru îngrijirea lui nu pot fi decontaţi de la Casa de Asigurări, informează România TV.

27 mai 2015, 07:18
SCANDAL în Călăraşi după ce un copil fără identitate a fost operat fără acordul mamei VIDEO

Întreg scandalul a pornit după ce băieţelul de 7 ani s-a lovit la joacă. Mătuşa în grija căreia se afla copilul a decis să meargă cu el la Spital la Lehliu. A plecat, însă, în grabă, fără să aibă certificatul de naştere al copilului la ea.

În ciuda faptului că femeia care l-a dus la spital în Bucureşti nu a putut prezenta niciun act de identitate al copilului, medicii au decis totuşi să-l interneze.

Nu are identitate, a fost născut fără niciun act. Nu are certificat de naştere, nu e declarat, tatăl este deţinut, iar mama plecată în străinătate„, a spus medicul Monica Pop.

Ulterior, cei de la Protecţia Copilului au anunţat că de fapt copilul ar avea certificat de naştere. În plus, aceştia susţineau că mătuşa lui ar avea o procură că-l are în grijă. Lucru infirmat de medicul Monica Pop, cea care l-a tratat pe băiat.

Doamna de la Protecţia Copilului dezinformează. Nu are nicio procură şi nimic. Am întrebat-o cum aţi luat un copil fără hârtie şi a zis că de proastă nu m-am gândit că se poate întâmpla„, a declarat, la România TV, Monica Pop.

Ca nebunia să fie şi mai mare, mama copilului, aflată la muncă în străinătate, i-a anunţat pe medici că nu îi lasă să-l trateze. Băiatul a fost operat în cele din urmă. Direcţia pentru Protecţia Copilul din Călăraşi a început o anchetă în acest caz.

Citeşte şi Caz uluitor la Spitalul de Oftalmologie. Un copil fără identitate, operat pe cheltuiala medicilor