Caz uluitor la Spitalul de Oftalmologie. Un copil fără identitate, operat pe cheltuiala medicilor

Un copil de şapte ani a ajuns în stare gravă după ce o sârmă i-a intrat în ochi. Copilul nu poate fi operat, întrucât nu are acte de identitate, iar casa de asigurări de sănătate nu vrea să deconteze serviciile medicale. Medicii sunt dispuşi să-l opereze pe cheltuiala lor pentru a-i salva vederea, însă mama micuţului, aflată în străinătate, refuză să îşi dea acordul pentru intervenţie. Alarmaţi, doctorii au decis să-l îngrijească de urgenţă, indiferent de ce spune ea. 

26 mai 2015, 12:21
Caz uluitor la Spitalul de Oftalmologie. Un copil fără identitate, operat pe cheltuiala medicilor

Medicii de la Spitalul de Oftalmologie din Capitală operează un băiat de etnie romă de doar şapte care ar putea să îşi piardă ochiul stâng, după ce s-a înţepat cu o sârmă. În mod şocant, mama copilului, care este plecată la muncă în străinătate, cere ca micuţul să nu fie operat, potrivit România TV.

Citeşte şi Ce personalitate ai în funcţie de culoarea ochilor: Cei cu ochii verzi sunt inteligenţi, dar invidioşi

Este un caz fără precedent. Copilul acesta s-a înţepat în ochi cu o sârmă, duminică, este în pericol să-şi piardă ochiul, în schimb mama lui, plecată la muncă în străinătate, sună continuu, cerând să nu fie operat. Cu toate acestea, medicii ignoră refuzul mamei şi vor opera copilul, în speranţa că îi vor mai putea salva ochiul„, a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftamologice, Monica Pop.

Micuţul a fost adus la spital de o rudă, deoarece tatăl copilului este în închisoare, condamnat pentru crimă. Mai mult, copilul nu are acte de identitate. Din acest motiv întreaga intervenţie va fi suportată de Spitalul Clinic de Urgenţe Oftamologice şi nu poate să fie decontat de Casa de Asigurări de Sănătate, deoarece copilul nu are CNP şi, practic, nu are identitate.