Scandal în Coaliţie. Avertismentul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru ministrul Eugen Teodorovici: Are o abordare socialistă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ar trebui să îşi ţină pentru el părerile legate de Ministerul Energiei.

RomaniaTV.net
17 feb. 2019, 13:00
Scandal în Coaliţie. Avertismentul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru ministrul Eugen Teodorovici: Are o abordare socialistă

„Între noi, cei de la ALDE, și domnul Teodorovici este o diferență de viziune și de abordare. Îi dau un sfat domnului Teodorovici, să își țină părerile pentru el în ceea ce privește Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaște cum funcționează. Nu cred că are suficiente date ca să știe cum funcționează Ministerul Energiei, care este condus de un liberal.

Între noi, cei de la ALDE, și domnul Teodorovici este o diferență de viziune și de abordare. El are o abordare socialistă, etatistă, noi avem o abordare liberală și care este specifică economiei de piață. Noi nu credem în instrumente de control pentru că piața știe să își găsească soluțiile pentru a scăpa de aceste constrângeri. Constrângerile însă pot să facă foarte mult rău. De ce? Pentru că riscă să creeze distorsiune în piață, să inducă temeri, justificate sau nu, dar asta este în politică și nu numai. Noi lucrăm nu numai cu realități, lucrăm și cu percepții. Deci, există riscul ca aceste măsuri, care sigur au plecat de la un obiectiv foarte corect, să creeze și efecte colaterale, iar dacă le constatăm trebuie să încercăm să le atenuăm sau să le anihilăm.”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.