Scandal în Coaliţie şi la Sectorul 2. Liberalii acuză USR-PLUS de şantaj: „PNL nu este un simplu executant”

Neînţelegerile din Coaliţia de guvernare au devenit contagioase. După desele scandaluri de la Sectorul 1, politicienii puterii de la Sectorul 2 îşi aruncă acuze grave.

26 iul. 2021, 23:06
Scandal în Coaliţie şi la Sectorul 2. Liberalii acuză USR-PLUS de şantaj: „PNL nu este un simplu executant”

Scandal în Coaliţie şi la Sectorul 2, între PNL și USR PLUS, după cel din Sectorul 1. Peneliștii îi acuză pe primarul Radu Mihaiu și pe colegii săi de partid de șantaj.

„În septembrie 2020, Partidul Național Liberal a ales un parteneriat în beneficiul românilor, un parteneriat pe care noi, PNL, l-am considerat onest. Am ales să mergem pe același drum cu USR-PLUS, pentru a da o șansă bucureștenilor și pentru a dezvolta, ÎMPREUNĂ, o administrație locală modernă și competentă.

O consilieră PNL a Sectorului 1 dă de pământ cu Clotilde Armand: Să lase lupta cu aşa zisele mafii pe Facebook, că noi cetăţenii plătim! – EXCLUSIV!

Astăzi, #PNLSector2, parte a alianței care a câștigat Primăria sectorului 2, a aflat că nu mai are nicio atribuție în cadrul Primăriei sector 2. Ne-au fost retrase toate delegările de competențe, fără o discuție prealabilă și fără a ni se aduce la cunoștință motivul. Prin urmare, nu putem decât specula că ne aflăm în fața unui șantaj. O încercare mizerabilă de a forța mâna consilierilor locali PNL pentru a vota noua organigramă și noile tarife Supercom.

Domnule Mihaiu, așa cum v-am spus de nenumărate ori, PNL nu este un simplu executant în această alianță.

PNL este un membru cu drepturi depline, fără de care nu puteți face reformă în beneficiul locuitorilor sectorului 2!

Datorită parteneriatul dintre noi sunteți astăzi primar și doar împreună, PNL și USRPLUS, putem forma o majoritate credibilă, care să lucreze în beneficiul cetățenilor”, se precizează într-un comunicat al PNL Sector 2.

„În septembrie 2020, Partidul Național Liberal a ales un parteneriat în beneficiul românilor, un parteneriat pe care noi, PNL, l-am considerat onest. Am ales să mergem pe același drum cu USR-PLUS, pentru a da o șansă bucureștenilor și pentru a dezvolta, ÎMPREUNĂ, o administrație locală modernă și competentă.

Scandal în Coaliţie şi la Sectorul 2. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR PLUS), afirmă că, pentru a face reformă, este nevoie de voturilor PNL, dar se întreabă care este preţul pe care formaţiunea trebuie să îl plătească. „Să fie rezolvarea conflictelor interne din PNL, cum ar fi demiterea unui viceprimar în favoarea altuia? Să fie renegocierea o dată la 3 luni a atribuţiilor, de fiecare dată în avantajul PNL? Să ajungem, după câteva momente de «criză a coaliţiei», să acceptăm orice fel de compromis? Buna credinţă şi încrederea au o limită”, arată el, potrivit news.ro.

Clotilde Armand, vizată de un nou scandal! Doi consilieri au sunat la 112 fiindcă nu au fost primiți la ședința de la Primăria Sectorului 1

„PNL spune, citez, că fără ei «nu putem face reformă în beneficiul sectorului 2». Aşa e, are dreptate. Dacă vrem să facem reformă, avem nevoie de voturile PNL. Ne-a arătat asta joi, când ne-a trântit 2 proiecte pentru care semnaserăm un acord înainte de alegeri. Şi pe care, acum 2 săptămâni, agreaseră că le votează”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook, luni seară.

El s-a întrebat însă care este preţul pe care USRPLUS trebuie să-l plătească pentru această reformă. „Să fie rezolvarea conflictelor interne din PNL, cum ar fi demiterea unui viceprimar în favoarea altuia? Să fie renegocierea o dată la 3 luni a atribuţiilor, de fiecare dată în avantajul PNL? Să ajungem, după câteva momente de «criză a coaliţiei», să acceptăm orice fel de compromis?Buna credinţă şi încrederea au o limită. Care este această limită?”, a adăugat Mihaiu.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirma, joi seară, că a negociat timp de mai multe luni ”la sânge” pentru obţinerea unui tarif corect pentru colectarea gunoiului, dar, în final, PNL şi PSD au votat împotrivă. ”Niciodată nu m-aş fi aşteptat că PNL va vota cot la cot cu PSD pe o temă atât de importantă”, afirma primarul, precizând că a făcut greşeala de a se încrede în ”partenerii” din coaliţie.


loading...