Scandal în handbal. Meciul CSM Bucureşti – Steaua e suspect de blat VIDEO

Un parior a mizat 50.000 lei pe un rezultat de egalitate, iar meciul s-a încheiat 26-26. "Dacă au făcut-o, au făcut-o că sunt bandiţi. În cazul în care se dovedeşte că echipa mea s-a implicat în aşa ceva o retrag din campionat", a declarat la România TV preşedintele lui CSM Bucureşti.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 15:48
Scandal în handbal. Meciul CSM Bucureşti – Steaua e suspect de blat VIDEO

Scandal monstru în handbalul românesc. Meciul de duminica trecută dintre CSM Bucureşti şi Steaua este suspectat de blat, după ce s-au câştigat sume uriaşe în urma rezultatului partidei. Federaţia Română de Handbal s-a autosesizat, după ce un parior a mizat 50.000 de lei pe rezultatul de egalitate.

Ipoteza blatului este luată în calcul şi de preşedintele clubului CSM, Valentin Samungi, care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal. „Am fost la meci şi nu mi-a lasat impresia unui meci trântit. Continui să nu cred, dar nici nu spun că este imposibil, mai ales când mă gândesc acum cum au jucat unii jucători”, a declarat Samungi pentru România TV.

Scandalul a pornit după ce o persoană a pariat 50.000 de lei pe un rezultat de egalitate. Cum partida s-a terminat 26 la 26, pariorul s-a îmbogăţit. În handbal, remizele sunt foarte rare, aşa că disputa a ridicat semne de întrebare şi la casele de pariuri. Unele dintre ele au redus la jumătate cota, care era de 12.

Valentin Samungi anunţă sancţiuni dure, dacă se va dovedi că jucătorii au trucat meciul: „Sportivii mei sunt cu salariile la zi, eu n-am datorii un leu la nimeni şi nu poţi să spui că au făcut-o de foame, au făcut-o, dacă au făcut-o, că sunt bandiţi! Dacă se dovedeşte cumva că echipa mea s-a implicat într-un astfel de scandal eu o retrag din campionat!„.

Federaţia Română de Handbal investigheză acest caz şi a cerut deja înregistrările meciului, pentru a vedea dacă jucătorii şi-au apărat corect şansele.