Scandal în justiţie. Onea a demisionat de la DNA după ce a recunoscut implicarea SRI în anchete

Procurorul-şef al Serviciului Teritorial Târgu Mureş din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Tiberiu Nicolae Onea, a demisionat din funcţie, potrivit unei note postate, marţi, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru Procurori.

05 nov. 2019, 15:04
Scandal în justiţie. Onea a demisionat de la DNA după ce a recunoscut implicarea SRI în anchete

„Motivele sunt personale, nu au nicio legătură cu alte lucruri. Pur şi simplu am dorit eu, mai aveam din mandat încă circa un an şi jumătate. A fost strict o opţiune personală”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Tiberiu Nicolae Onea. 

În cadrul şedinţei Secţiei pentru Procurori a CSM, marţi, a fost prezentată o notă privind cererea formulată de Tiberiu Nicolae Onea de eliberare, prin demisie, din funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Târgu Mureş din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi continuarea activităţii ca procuror în cadrul aceluiaşi serviciu.

Onea a fost cel de-al treilea șef al DNA Tîrgu Mureș, după Elena Curcă (2010-2013) și Marin Sandu (2002-2010). În 27 august 2018, i-a fost prelungită delegarea în funcția de procuror șef serviciu până în 26 februarie 2019. 

În mai 2019, Secția pentru procurori a CSM i-a respins ca neîntemeiată solicitarea prin care procurorul Onea cerea să îi fie recunoscut gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Nicolae Onea, a dezvăluit implicația foarte adâncă a Serviciului Român de Informaţii în anchetele desfășurate de Direcţia Naţională Anticorupţie, în mandatul Laurei Codruţa Kovesi.