Scandal în lumea medicală din Italia. Un medic a fost acuzat de omor, după ce o româncă a murit în urma unei liposucții: A trăit ”9 luni de agonie”

Mattia Colli a fost acuzat de omor, după ce o româncă de 36 de ani a murit în 2018, din cauza unor complicații de la o operație de liposucție. Omul era o somitate medicală la ”Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică MC” din Italia.

28 iun. 2021, 13:34
Scandal în lumea medicală din Italia. Un medic a fost acuzat de omor, după ce o româncă a murit în urma unei liposucții: A trăit ”9 luni de agonie”
Sursa foto: Observatornews.ro

Scandal în lumea medicală din Italia.  După ce a fost supusă unei operaţii de liposucţie, Ana Maria Crăciun, în vârstă de 36 de ani, a trecut printr-o perioadă foarte grea. S-a întors în România şi a trecut prin alte intervenţii chirurgicale, pentru ”fasciită necrozantă”, adică o formă gravă de infecție.

Scandal în lumea medicală din Italia. Un medic a fost acuzat de omor, după ce o româncă a murit în urma unei liposucții: A trăit ”9 luni de agonie”

Infecţia intraspitalicească dobândită în Italia, dar şi o culpă medicală a doctorului care a operat-o la Milano, au condus la înrăutăţirea stării de sănătate a femeii.

După aproximativ ”9 luni de agonie”, așa cum a acuzat partenerul ei, Ana Maria Crăciun a murit. Bărbatul a depus o plângere conform căreia operația de liposucție i-ar fi cauzat moartea româncei, informează stiridiaspora.ro.

În România, Ana Maria Crăciun a suferit mai multe intervenții pentru a se trata de ”fasciită necrozantă”, ceea ce se referă la o formă foarte gravă de infecție.

Pentru că starea ei nu s-a îmbunătățit, femeia a fost transferată la Fundația Poliambulanza din Brescia și apoi la un hospice din Orzinuovi.

Din nefericire, după ”9 luni de agonie”, așa cum a acuzat partenerul ei, în anul 2018, Ana Maria Crăciun s-a stins.

Bărbatul a înaintat o plângere autorităților, conform căreia operația de liposucție coordonată de medicul Mattia Colli de la ”Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică MC” din Milano a condus la moartea pacientei, notează stiridiaspora.ro.

Potrivit avocatului medicului Mattia Colli,  Gian Filippo Schiaffino, cadrul medical „a respectat toate regulile și prescripțiile chiar și în faza postoperatorie”.

De altfel, personalul unei clinici de înfrumusețare din Capitală este acuzat de malpraxis, după ce mai multe femei au reclamat că au fost mutilate în urma operațiilor estetice eșuate. Mai mult, angajații nu aveau drept de practică și făceau intervențiile la mall sau la coafor.

Operații estetice la mall, la coafor, servicii neînregistrate în acte, pentru a evita plata impozitelor la stat, aceasta era „rețeta” unei clinici din Capitală, scrie digi24.ro.

Procurorii efectuează nu mai puțin de 45 de percheziții în acest caz, în jumătate din județele țării și ridică documente de la firmele care colaborau cu această clinică.

Citeşte şi: Ce operaţii estetice are Carmen Grebenişan. Vrea să-şi topească acidul hialuronic din buze