Scandal în New Jersey după ce un urs, devenit mascota oraşului, a fost ucis de un vânător

Americanii din New Jersey se declară furioşi după ce un urs, care devenise o adevărată mascotă a oraşului, a fost ucis. Ursul, care mergea pe picioarele din spate, asemeni unui om, era paşnic şi de câţiva ani devenise o apariţie obişnuită în diverse cartiere, unde îşi căuta de mâncare, iar apoi se întorcea în pădure. 

17 oct. 2016, 13:52
Scandal în New Jersey după ce un urs, devenit mascota oraşului, a fost ucis de un vânător

Pedals, un urs negru, foarte popular, a fost ucis de un vânător cu arcul. Ursul era vedetă pe internet în ultimii 2 ani, după ce a fost filmat de mai multe ori când mergea pe picioarele din spate, exact ca un om. Potrivit experţilor, animalul se deplasa în acest fel pentru că era rănit la unul dintre picioare. Pedals venea să caute mâncare prin curţile locuitorilor din New Jersey, iar dacă nu găsea nimic, se retrăgea în pădure, fără să facă victime sau pagube materiale. Oamenii sunt revoltaţi de gestul vânătorului. Acesta a urmărit animalul vreo 2 ani, iar după ce l-a ucis, s-a lăudat pe o reţea de socializare.

„Aceasta a fost prima vânătoare legală cu arcul şi săgeţile din New Jersey în aproape 4 decenii. Până sâmbătă, la finalul sezonului de vânătoare, au fost ucişi peste 430 de urşi”, a declarat o jurnalistă.

Uciderea ursului a fost însă legală, anunţă autorităţile americane