Scandal în Parlament la audierea ministrului Culturii despre cazul Irina Rimes. „Să nu fie următorii Salam sau Copilul Minune”

Deputatul Ştefan Băişanu i-a reproşat, marţi, lui Bogdan Gheorghiu, ministrul propus la Cultură, faptul că a desemnat-o pe cântăreaţa Irina Rimes în calitate de ambasador onorific al Zilei Brâncuşi 2020. În cadrul audierilor din Comisia de Cultură, parlamentarul a susţinut că "Beethoven nu poate fi cântat la muzicuță".

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 15:03
Scandal în Parlament la audierea ministrului Culturii despre cazul Irina Rimes. „Să nu fie următorii Salam sau Copilul Minune”

Scandalul a izbucnit în Comisia de Cultură în momentul în care a fost adus în discuţie faptul că ministrul Culturii a desemnat-o pe Irina Rimes drept ambasador onorific al Zilei Brâncuşi 2020.

„Să nu fie următorii Salam sau Copilul Minune”, i-a spus deputatul Ştefan Băişanu ministrului Bogdan Gheorghiu, conform Ştiripesurse.

Gheorghiu a precizat că a ales-o pe Irina Rimes pe motiv că este una artist celebru ale cărui piese au adunat zeci de milioane de vizualizări pe Youtube şi a fost introdusă de revista Forbes în topul celor mai de succes tineri.

„Ca să înțelegeți, vă citez dintr-un scriitor român: Beethoven nu poate fi cântat la muzicuță”, a continuat Băișanu.

În replică, ministrul propus la Cultură l-a întrebat pe deputatul Băişanu dacă mai are astfel de citate şi vorbe de duh la el.

Bogdan Gheorghiu, ministrul propus la Cultură, a fost audiat marţi în comisiile parlamentare de Cultură.

Citeşte şi: Audierea miniştrilor din Guvernul Orban 2 continuă în comisiile de specialitate. Monica Anisie, aviz negativ