SCANDAL în Parlament. Zgonea: Deputaţii care au folosit maşinile în vacanţă să plătească benzina

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a cerut secretarului general Cristian Panciu să ia măsuri împotriva deputaţilor care au folosit maşina în vacanţa parlamentară mai mult de cele patru zile prevăzute de regulament, fie să le taie din cota de benzină pentru lunile următoare, fie să plătească din buzunarul lor.

29 ian. 2015, 14:39
SCANDAL în Parlament. Zgonea: Deputaţii care au folosit maşinile în vacanţă să plătească benzina

„Am stabilit că pe sesiunea parlamentară poţi să ai maşină cu benzină, cu secretară, dar atunci când nu eşti în sesiune parlamentară, doar acele patru zile pe care le ai aprobate prin Regulamentul Camerei Deputaţilor poţi să beneficiezi de maşină. Şi m-am trezit, ca de fiecare dată, că cei care sunt înlocuitorii preşedintelui la conducere pe perioada dintre cele două sesiuni semnează orice prietenie şi lucrează toţi, preşedinţii de comisii au lucrat de pe 5 ianuarie, deşi există o decizie a Biroului permanent care obligă activitate pentru toţi, că nu se aprobă consumul de benzină decât în cele patru zile de lucru plus două zile pentru Comisia juridică şi trei zile pentru Comisia de buget-finanţe”, a spus Zgonea la Palatul Parlamentului.

El a precizat că secretarul general trebuie să găsească o soluţie legală.

„Am cerut secretarului general să le impute şi celor care au semnat şi preşedinţilor de comisie aceşti bani, pentru că s-ar părea că noi nu am învăţat să respectăm regulamentele şi legea şi ceea ce facem în Biroul permanent. Adică aprobăm în unanimitate să nu mai cheltuim bani, după care când suntem la comandă începem să cheltuim banii după principiul „Lasă, mă, că merge şi aşa”. (…) Am cerut să îmi facă un raport secretarul general să găsească o soluţie legală – ori le taie din cota de benzină pentru lunile februarie, martie, aprilie, mai, ori plătesc din buzunarul lor de parlamentar”, a explicat Zgonea.