SCANDAL ÎN PDL. Prigoană a cerut EXCLUDEREA din partid a lui Cristi Preda

Deputatul PDL Silviu Prigoană a adresat o solicitare scrisă conducerii democrat-liberale să-l excludă din partid pe europarlamentarul Cristian Preda, informează Mediafax. Prigoană a motivat propunerea de excludere prin atacurile europarlamentarului la adresa preşedintelui PDL, Emil Boc şi a candidatului partidului la Primăria Generală.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 08:53
SCANDAL ÎN PDL. Prigoană a cerut EXCLUDEREA din partid a lui Cristi Preda

Silviu Prigoană a cerut în scris excluderea lui pe Cristian Preda care l-a criticat pentru candidatura la Capitală. Solicitarea a fost făcută în condiţiile în care şefa PDL Bucureşi, Elena Udrea, a declarat că va susţine orice cerere de excludere a lui Preda. Mai mult, conducerea PDL mai pierde un vicepreşedinte, pe Mihaela Popa, care a renunţat la funcţia din partid.

Am cerut printr-o adresă scrisă BPN excluderea domnului Cristian Preda, deoarece în ultima vreme dânsul nu se mai regăseşte în PDL şi a făcut afirmaţii denigratoare la adresa preşedintelui PDL şi a candidatului partidului la Primăria Capitalei„, a precizat Silviu Prigoană.

El a adăugat că după ce partidul a hotărât prin vot candidatul la Primăria Capitalei, Cristian Preda a continuat să-l critice şi a aflat cu stupoare că Preda susţine un candidat independent la Primărie în defavoarea candidatului PDL.

„Chiar după ce partidul a hotărât prin vot cine va fi candidatul la Primăria Capitalei, dânsul a continuat să mă critice în afara partidului. Acum aflu cu stupoare că dânsul susţine la Primăria Capitalei un candidat independent în defavoarea candidatului PDL”, a spus Prigoană.

El a precizat că în urma cererii de excludere a lui Cristian Preda BPN va lua act şi va vota această cerere, iar în cazul în care votul va fi favorabil decizia aparţine Consiliului Naţional de Coordonare a partidului.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea a anunţat că va vota în favoarea unei asemenea solicitări. „Eu consider de doi ani că declaraţiile lui Cristian Preda ar trebui sancţionate (…) De doi ani de zile a atacat pe Emil Boc, pe Vasile Blaga, acum atacă pe cei care candidează. Această atitudine tolerată de doi ani de zile a făcut rău partidului”, a declarat Udrea înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional.

Udrea a admis că Preda ar fi putut un plus pentru imaginea PDL, însă acum îi impută acestuia faptul că a încercat „să-şi facă imagine” în dauna partidului.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, pe blog, că nu poate susţine candidatura la Bucureşti a lui Silviu Prigoană, menţionând că PDL nu vrea să înveţe din greşeli, şi că s-ar putea ca formaţiunea să înveţe doar din înfrângeri.