Scandal în PNL după discuțiile cu PSD și UDMR. Rareș Bogdan s-a dezlănţuit la adresa lui Ciolacu: „S-a crezut în piaţă la Buzău”

Este scandal în PNL după negocierile de vineri cu PSD şi UDMR. Rareş Bogdan s-a dezlănţuit la adresa lui Marcel Ciolacu, despre care spune că s-a aliat cu UDMR şi îl critică pe Florin Cîţu că a ales să formeze o coaliţie cu PSD.

19 nov. 2021, 18:41
Scandal în PNL după discuțiile cu PSD și UDMR. Rareș Bogdan s-a dezlănţuit la adresa lui Ciolacu: „S-a crezut în piaţă la Buzău”

Scandal în şedinţa PNL după discuţiile cu PSD şi UDMR. Liberalii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă la ora 16:30 pentru a discuta despre blocajul din negocierile pentru formarea Guvernului. În cadrul discuţiilor de vineri, social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atâta timp cât PNL are premierul.

Scandal în PNL după discuţiile cu PSD şi UDMR. Stenograme din şedinţa liberalilor

Potrivit unor surse politice citate de News.ro, Florin Cîţu le-a spus vineri seara liderilor PNL reuniţi în şedinţa Biroului Executiv (BEX) că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor.

Citeşte şi Florin Cîţu respinge varianta ieşirii UDMR din coaliţie. „E o prostie. Mereu o să fie momente mai dificile”

„Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun că trebuie să negociem de pe poziţii de forţă. Daca vom ceda că până acum să nu ne mire că vom avea rezultate proaste”, le-a spus Florin Cîţu liderilor PNL reuniţi în şedinţa BEX.

La rândul său, Rareş Bogdan a subliniat că ar trebui să existe câteva linii roşii în negocierile cu PSD şi UDMR şi că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre cele două.

Prim-vicepreședintele PNL l-a criticat pe Cîțu pentru că l-a ales pe Marcel Ciolacu pentru formarea unei noi coaliții de guvernare. Rareş Bogdan a spus despre liderul PSD că s-a transformat într-un apărător al UMDR şi că în cadrul discuţiilor de la Parlament „s-a crezut în piaţă la Buzău”.

Florin Roman a spus că UDMR este gata să facă o ”concesie” și să cedeze Ministerul Tineretului și Sportului ”, potrivit stiripesurse.

Alin Nica le-a spus colegilor că miza PNL în raportul cu UDMR este să le ia Ministerul Dezvoltării.” Putem da Finanțele celor de la UDMR!”, a spus Nica în şedinţa liberalilor.

Citeşte şi Marcel Ciolacu ameninţă PNL că fără UDMR nu va fi Guvern. „Dacă UDMR iese din această coaliţie, automat iese PSD-ul

”Poate le dai tu Justiția!”, a spus imediat Florin Cîţu.

”Vom avea degeaba Ministerul Justiției, dacă nu reușim să păstram în program desființarea SIIJ cu un angajament real de desființare.”, a spus Alina Gorghiu.

Tensiunile dintre PNL şi PSD nu s-au estompat nici după ce liberalii au renunţat la varianta Florin Cîţu premier.

Voci din PNL au acuzat că, în negocierile de joi, delegaţia PNL a fost dominată de cei de la PSD, care, în schimbul acceptării primului premier de la PNL, în rotaţie, vor cele mai importante ministere, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice, au declarat surse politice pentru News.ro.