SCANDAL în România. Un om a stat NEVINOVAT în ÎNCHISOARE aproape 300 de zile

Un nou caz provoacă scandal în România. Un om nevinovat a stat aproape 300 de zile după gratii, pentru o crimă pe care n-a comis-o.

11 iun. 2015, 15:40
SCANDAL în România. Un om a stat NEVINOVAT în ÎNCHISOARE aproape 300 de zile

Cazul cutremurător s-a întâmplat la Timişoara, unde un bărbat acuzat şi închis pentru crimă a reuşit să-i convingă pe judecători că nu are nicio vină, potrivit România TV.

Arestatul fără vină este Alexandru Riţi. El a fost încarcerat 283 de zile pentru o crimă pe care nu el a comis-o. Tânărul a fost acuzat că şi-ar fi ucis un prieten de pahar şi apoi i-ar fi aruncat cadavrul pe câmp.

Bărbatul a fost arestat în baza declaraţiei unui martor…alcoolic. Bărbatul a stat închis doar pentru faptul că un martor a declarat că el ar fi cel vinovat. Mai mult decât atât, pe parcursul procesului un judecător de la Tribunalul Timiş a consemnat faptul că martorul s-a răzgândit în declaraţii motiv pentru care acesta nu poate fi luat în considerare pe deplin.

Citeşte şi 20 de ani de închisoare pentru tânărul care l-a omorât pe bulibaşa romilor din Dolj

După 283 de zile de carceră, omul a reuşit să-şi dovedească nevinovăţia. A cerut despăgubiri pentru coşmarul din închisoare, dar nu i-au fost acceptate, aşa că este decis să-şi ceară drepturile la CEDO.

„Am fost înjosit în faţa oamenilor din Timişoara, în faţa familiei, a copilului. Toţi îl arătau cu degetul la şcoală şi îi spuneau tatăl lui e criminal. Noi toţi ştiam că nu a fost aşa. Sper să se facă dreptate la CEDO că a fost o suferinţă mare de tot.”, a declarat Alexandru Riţi.