Scandal în Rusia. Cum i-a dispărut din poză Patriarhului Kirill ceasul de aur de la mână VIDEO

Scandal în Rusia! Biserica ortodoxă rusă a recunoscut că a editat nişte imagini pentru a acoperi un ceas de lux pe care îl purta Patriarhul Kirill. Liderul religios ortodox are un ceas de aur de aproximativ 28.000 de euro, potrivit BBC.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 17:06

Fotografiile trucate au stârnit un scandal de presă în Rusia. Biserica Ortodoxă rusă şi-a cerut scuze pentru „eroarea tehnică” din fotografiile difuzate pe site-ul său, recunoscând că pe site au fost afişate imagini reeditate cu scopul de a face nevăzut ceasul cu pricina. Nu a precizat însă cine ar putea fi „vinovatul” care a trucat aceste imagini, dar a informat că va investiga cazul, iar cel sau cei în cauză vor fi pedepsiţi.

Este vorba despre un ceas  care costă aproximativ 28.000 de euro. „Serviciul de presă a comis o eroare nefericită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe ruse, adăugând că „unul dintre principiile de bază” ale Bisericii „este refuzul de a se recurge la modificarea imaginilor”.

Pe bloguri însă, imaginile cu pricina au fost comentate pe larg, cei mai mulţi dintre bloggeri remarcând şi „lipsa de experienţă” a celor care au şters imaginea ceasului de la mâna patriarhului, dar au uitat în schimb să ştergă şi reflexia acesteia în masa bine lustruită pe care Sfinţia-Sa îşi sprijinea mâna.

În trecut, despre patriarhul Kirill s-a spus că s-ar fi îmbogăţit în anii ’90 din comerţ cu alcool şi tutun.