SCANDAL în sala de judecată: Paula Iacob, lovită după ce un deţinut a spart boxa în care se afla

Publicat: Joi, 18 Octombrie 2012 15:36 // Actualizat: Joi, 18 Octombrie 2012 16:06 // Sursa: RTV.net

Incident neobişnuit într-o sală de judecată. Un deţinut, nervos pe procurorii care cereau prelungirea arestării, a spart boxa în care se afla, rănind-o şi pe avocata Paula Iacob care se afla în sală. Paula Iacob a povestit, joi, la România TV, că deţinutul a făcut "o criză de nebunie", iar bucăţi din boxă au lovit-o şi pe ea, astfel încât a fost nevoită să ajungă la spitalul de urgenţă.

"Un deţinut care până acum a fost foarte la locul lui în instanţă, când a văzut că s-a cerut prelungirea stării de arest, după un an şi 5 luni de arest preventiv, a făcut o criză de nebunie. Eram la un metru de el, a lovit cu o furie de neînchipuit în boxă, a spart-o - este o boxă serioasă la Curtea de Apel, Secţia penală  - şi scânduri mari de tot, de 40-50 de centimetri au sărit.

Eu eram cel mai aproape de el, dar el cred că a vrut ca acele bucăţi să ajungă spre procurori. Patru poliţişti nu au putut să-l liniştească, a trebuit să fie lovit în cap. M-am lovit şi eu la obraz fiindcă a sărit până la mine o bucată de lemn, o alta m-a lovit în picior şi a trebuit să merg la spitalul de urgenţă", a povestit Paula Iacob.

Avocatul a precizat  că bărbatul este arestat într-un caz legat de un scandal pe stradă.

"La el, lucrurile sunt puţin neclare. Co-inculpatul spune că el n-a lovit şi n-a fost prezent, dar partea vătămată şi martorii sub acoperire... Când avem un articol 6 care vorbeşte de prezumţia de nevinovinăţie, nu cred că 1 an şi 5 luni stare de arest este normală. O scândură din aceea putea să mă lovească în cap, putea să-l lovească pe procuror. Noroc că nu a fost o sală plină, cu mulţi oameni", a mai spus Paula Iacob.

"Vedeţi că se observă la faţă, sunt un pic neagră şi trebuie să-mi îngrijesc piciorul 3-4 zile pentru că n-am să pot umbla, dar este cert că nu este bine să împingem oamenii spre asemenea gesturi de disperare. Patru oameni n-au putut să-l ţină, asemenea furie era în omul acela", a mai declarat Iacob.

Paula Iacob a adăugat că ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie "un semnal de alarmă", pentru că "arestările de lungă durată aduc un prejudiciu justiţiei şi încrederii omului în actul de dreptate".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
paula iacob paula Iacob lovita paula iacob lovita detinut
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 oct 19:19
Răspunde | Votează email 1 email
cornel
NU O MAI SATURA DE BANI, DECAT MOARTEA PE BABORNIȚA ASTA !!! MOARTEA O CAUTA PE ACASA SI EA UMBLA CU PUSCARIASII PRIN TRIBUNALE !!!!!
18 oct 17:50
Răspunde | Votează email 0 email
Emil
Sa spui ca nu se justifica masura arestarii preventive pentru cineva care a spart boxa acuzatilor si ti-a dat cu o scandura in cap, mi se pare totusi cam deplasat. Probabil lovitura la cap este mai grava decat pare. Daca procesul ar fi fost lasat sa decurga nrmal fara amanari si alte chichite avocatesti probabil omul era liber demult. Sigur pedeapsa pentru tulburarea linistii publice ar fi fost mai mica de 1 an si 5 luni. Asa omu va avea parte de un spor si sigur va ramane in arest pe toata durata procesului.
1
EUR
4.7274
RON
22 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H