SCANDAL în sala de judecată: Paula Iacob, lovită după ce un deţinut a spart boxa în care se afla

Incident neobişnuit într-o sală de judecată. Un deţinut, nervos pe procurorii care cereau prelungirea arestării, a spart boxa în care se afla, rănind-o şi pe avocata Paula Iacob care se afla în sală. Paula Iacob a povestit, joi, la România TV, că deţinutul a făcut "o criză de nebunie", iar bucăţi din boxă au lovit-o şi pe ea, astfel încât a fost nevoită să ajungă la spitalul de urgenţă.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 12:36
SCANDAL în sala de judecată: Paula Iacob, lovită după ce un deţinut a spart boxa în care se afla

„Un deţinut care până acum a fost foarte la locul lui în instanţă, când a văzut că s-a cerut prelungirea stării de arest, după un an şi 5 luni de arest preventiv, a făcut o criză de nebunie. Eram la un metru de el, a lovit cu o furie de neînchipuit în boxă, a spart-o – este o boxă serioasă la Curtea de Apel, Secţia penală  – şi scânduri mari de tot, de 40-50 de centimetri au sărit.

Eu eram cel mai aproape de el, dar el cred că a vrut ca acele bucăţi să ajungă spre procurori. Patru poliţişti nu au putut să-l liniştească, a trebuit să fie lovit în cap. M-am lovit şi eu la obraz fiindcă a sărit până la mine o bucată de lemn, o alta m-a lovit în picior şi a trebuit să merg la spitalul de urgenţă„, a povestit Paula Iacob.

Avocatul a precizat  că bărbatul este arestat într-un caz legat de un scandal pe stradă.

„La el, lucrurile sunt puţin neclare. Co-inculpatul spune că el n-a lovit şi n-a fost prezent, dar partea vătămată şi martorii sub acoperire… Când avem un articol 6 care vorbeşte de prezumţia de nevinovinăţie, nu cred că 1 an şi 5 luni stare de arest este normală. O scândură din aceea putea să mă lovească în cap, putea să-l lovească pe procuror. Noroc că nu a fost o sală plină, cu mulţi oameni”, a mai spus Paula Iacob.

„Vedeţi că se observă la faţă, sunt un pic neagră şi trebuie să-mi îngrijesc piciorul 3-4 zile pentru că n-am să pot umbla, dar este cert că nu este bine să împingem oamenii spre asemenea gesturi de disperare. Patru oameni n-au putut să-l ţină, asemenea furie era în omul acela„, a mai declarat Iacob.

Paula Iacob a adăugat că ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie „un semnal de alarmă”, pentru că „arestările de lungă durată aduc un prejudiciu justiţiei şi încrederii omului în actul de dreptate”.