Scandal în sala de operații la Spitalul Floreasca. Un chirurg a folosit electrocauterul pe un coleg. Agresorul este soțul consilierei lui Iohannis pe probleme de sănătate

Un chirurg de la Spitalul Floreasca a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce şi-a atacat cu electrocauterul un coleg, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente. Medicul care și-a înțepat un coleg la Spitalul Floreasca este soțul consilierei lui Iohannis pe probleme de sănătate.

15 mart. 2024, 13:42
Scandal în sala de operații la Spitalul Floreasca. Un chirurg a folosit electrocauterul pe un coleg. Agresorul este soțul consilierei lui Iohannis pe probleme de sănătate

UPDATE poziţia Spitalului Floreasca: „Referitor la punerea în mișcare a acțiunii penale față de un medic cercetat pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, vă informăm că:
Punerea în mișcare a acțiunii penale nu echivalează cu trimiterea în judecată penală, cele două instituții având reglementări diferite și constituind etape diferite ale acțiunii penale.
Până la stabilirea vinovăției printr-o hotărâre definitivă a instanței de judecată, orice persoană este considerată nevinovată. Prin urmare, Spitalul Clinic de Urgență București înțelege să respecte legea”, se arată în comunicatul Spitalului Floreasca.

Scandal în sala de operații la Spitalul Floreasca. Un chirurg a folosit electrocauterul pe un coleg în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente.

Potrivit Libertatea, incidentul s-a petrecut pe data de 6 martie 2020, fiind reclamat de opt medici, dintre care doi chirurgi şi şase rezidenţi.

În timpul unei operaţii asupra unei paciente de 86 de ani, diagnosticată cu tumoră la colon şi care avea şi virusul hepatitei C, chirurgul Sorin Păun, şef de secţie la Spitalul Floreasca, şi-a atacat doi colegi „într-un acces de furie”, respectiv pe medicii Ştefania Manolescu şi Gaspar Bogdan.

„Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris medicul Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care a înaintat-o conducerii spitalului.

Citește și: Salarii medici 2024. 1.000 de lei în plus pentru doctorii care fac gărzi. Anunţ de la Guvern: „Nu scade indemnizaţia!”

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 06.03.2020, aflându-se la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii. Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, a transmis vineri Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citește și: Cardul de sănătate. Cât este valabil și ce acte sunt necesare pentru schimbarea lui

Pacienta aflată pe masa de operație era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C). După ce a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, medicul atacat în sala de operație a fost îndrumat către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic.

Medicul de la Floreasca, cel care și-a înțepat un coleg cu un instrument folosit la operația unei paciente cu hepatită, este soțul consilierei prezidențiale Diana Păun. Bărbatul este acum urmărit penal pentru purtare abuzivă.