Scandal în Sectorul 1 între poliţişti şi iubitori de animale. Hingherii adună câini maidanezi găsiţi pe străzi

Publicat: Joi, 05 Septembrie 2013 12:23 // Actualizat: Joi, 05 Septembrie 2013 12:44 // Sursa: RTV.net

Scandal în sectorul 1 din Capitală, după ce angajaţii primăriei au început o amplă acţiune de capturare a câinilor maidanezi de pe străzi. Mai mulţi locatari iubitorii de animale le-au făcut scandal celor care ridică animalele, potrivit România TV. Între timp, primarul Andrei Chiliman a dispus verificarea tuturor persoanelor care au adoptat câini comunitari din adăpostul Sectorului 1 și a autorizat Poliţia Locală să aplice amenzi de 1000 RON, pentru cazurile în care se constată că aceşti câini nu sunt ținuți în condiţiile prevăzute de lege.

Hingherii au încercat să ia câinii de pe străzile din Sectorul 1, dar s-au lovit de rezistenţă din partea oamenilor, care nu vor ca animalele să fie ridicate de pe străzi. Unele persoane au luat câinii de pe stradă şi i-au băgat în apartamente. Totul s-a întâmplat după o iniţiativă a Primăriei din Sectorul 1.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a dispus verificarea tuturor persoanelor care au adoptat câini comunitari din adăpostul Sectorului 1 și a autorizat Poliţia Locală să aplice amenzi de 1000 RON, pentru cazurile în care se constată că aceşti câini nu sunt ținuți în condiţiile prevăzute de lege.

"Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanţă sancţionării falșilor iubitori de animale, care nu îşi îndeplinesc obligaţiile asumate în raport cu comunitatea", a declarat primarul Andrei Chiliman, într-un comunicat de presă.  

Citeşte şi: DEZBATERE şi SONDAJ RTV.NET: Care este soluţia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucureşti?

"Concluzia la care am ajuns, după atâtea concesii şi experimente, este că soluţia corectă la această problemă, soluție pe care trebuie să o acceptăm, este eutanasierea câinilor fără stăpân nerevendicaţi sau neadoptaţi de nimeni. Optez pentru un termen mai lung de păstrare a animalelor fără stăpân în adăpost de la data înregistrării lor, bine determinat însă de lege, măsură însoţită de campanii de informare publică şi de susţinere a adopţiei, organizate de către primărie", a mai declarat primarul Andrei Chiliman.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 sep 22:25
...Capitală, după ce angajaţii primăriei au început o amplă acţiune de capturare a câinilor maidanezi de pe străzi. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
05 sep 16:08
Răspunde | Votează email 3 email
Ionel
Mergeti noaptea, nu ziua. Si daca baga cainii in casa, stati la panda pana le dau drumul, 1000 de lei amenda, luati cainele si gata
05 sep 14:31
Răspunde | Votează email 3 email
Bujie
Bravo,dom` Primar,in sfarsit unu` cu coaie!Sper sa fie pe bune...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H