Scandal în Senat pe pensii! Voichiţoiu propune pensionarea femeilor la 60 de ani

Scandal în Parlament pe pensiile românilor! Senatorul Haralambie Vochiţoiu a numit-o incompetentă pe fosta şefă de la Ministerul Muncii, Mariana Câmpeanu. Cearta a pornit de la un proiect de lege care vrea ca femeile să se poată pensiona la 60 de ani, după ce au cotizat 30 de ani, cu cinci ani mai puţin decât bărbaţii.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 11:51
Scandal în Senat pe pensii! Voichiţoiu propune pensionarea femeilor la 60 de ani

Proiectul prevede ca vârsta de pensionare să fie la 65 de ani pentru bărbaţi şi la 60 pentru femei şi a fost redactat de Vochiţoiu, când acesta se afla la PPDD.

„Aceste propuneri sunt populiste, fara fundament. Exista o recomandare de tara pentru romania, aceasta recomandare e egalizarea varstei de pensionare si a stagiului de cotizare. Ceea ce putem face este sa scadem, daca vreti, si varsta de pensionare la barbati, si la femei, sa iesim la 50 de ani toti”, a spus, ironic, Maria Câmpeanu.

La rândul său, Voichiţoiu a răspuns: „Ma surprinde cinismul doamnei ministru Câmpeanu, sa ceara femeilor sa lucreze pana la 65 de ani. Ati fost un ministru incompetent daca spuneti ca aderarea la UE ne produce dezavantaje”.

Nu doar fostul ministru al Muncii s-a declarat împotriva proiectului care le-as scoate pe femei la pensie cu cinci ani mai devreme decât pe bărbaţi.