Protest cu canistre de benzină în plen pe tema taxei la carburanţi. Proiectul de eliminare a accizei, respins

Parlamentarii liberali au protestat în plenul Camerei Deputaţilor faţă de acciza la combustibil înarmaţi cu bidoane de benzină. Camera Deputaţilor a respins miercuri eliminarea taxei la carburanţi.

13 mai 2015, 15:03

Aleşii PNL au protestat faţă de respingerea în plen a unui proiect al lor ce viza eliminarea suprataxei la combustibil.

Citeşte şi: Amnistie fiscală pentru persoanele cu venituri sub salariul minim brut care nu şi-au achitat CASS

Aceştia au venit în faţa colegilor lor cu mai multe canistre pe care erau tipărite mesaje împotriva Guvernului şi a parlamentarilor Puterii.

Protestul liberalilor a stârnit valuri de râs printre colegi, care nu au ratat ocazia de a se fotografia alături de bidoanele cu care au venit parlamentarii PNL. Mesajele anti-guvernamentale au fost însă însoţite de huiduieli din partea aleşilor puterii.

Camera Deputaţilor a respins miercuri două proiecte legislative iniţiate de PNL care urmăreau să aducă modificări Codului Fiscal în aşa fel încât să elimine acciza la combustibil şi taxa pe stâlp.

Prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul, a criticat votul majorităţii şi a asubliniat că liberalii au votat pentru aceste măsuri.

Citeşte şi: Ponta: Mai stau la guvernare 10-15 ani până vor face Internele şi ANAF o bază de date comună cu amenzi

„Ministrul Bacşiş şi PSD-ul au promis eliminarea accizei şi au votat împotrivă”, a spus ea. Andreea Paul a arătat că 54% din costul carburanţilor reprezintă taxe.