Scandal în timpul discursului lui Viktor Orban de la Băile Tușnad. Românii au venit cu bannere pe care au scris ”Transilvania, pământ românesc”

Un scandal a izbucnit în timpul discursului lui Viktor Orban de la Băile Tușnad, între români şi maghiari. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a linişti cele două tabere.

23 iul. 2022, 14:35
Scandal în timpul discursului lui Viktor Orban de la Băile Tușnad. Românii au venit cu bannere pe care au scris ”Transilvania, pământ românesc”
Scandal în timpul discursului lui Viktor Orban de la Băile Tușnad

Scandal în timpul discursului lui Viktor Orban de la Băile Tușnad. Românii au venit cu bannere pe care au scris ”Transilvania, pământ românesc”, lucru care i-a înfuriat pe maghiari.

Scandal în timpul discursului lui Viktor Orban de la Băile Tușnad. Jandarmii au intervenit de urgenţă

Citeşte şi Sepsi a învins, susţinută de Viktor Orban din tribună. Nedifuzat la tv, meciul din Conference League a fost transmis pe Youtube, cu comentariu în limba maghiară

În timpul discursului  de sâmbătă al premierului ungar Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, un bărbat a afişat un banner  pe care scria ”Transilvania, pământ românesc!”

Mesajul complet era ”Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc!”, aluzie la motto-ul ”Tusvanyos, etern!” sub care se desfăşoară în acest an lucrările Universităţii de Vară Balvanyos, de la Băile Tuşnad.

Bărbatul care a afişat mesajul a fost întâmpinat cu strigăte de dezaprobare de către participanţi, care au încercat să acopere bannerul. Ulterior, cel care a afişat mesajul a fost scos din mulţime de jandarmi şi îndepărtat din zona în care are loc evenimentul.

Citeşte şi Viktor Orban, premierul Ungariei, și selecționerul maghiarilor, Marco Rossi, în tribune la Sepsi – Olimpija Ljubljana