Scandal în trupa Phoenix după ce Nicu Covaci a acceptat să cânte la nunta lui George Simion. Fost membru al trupei: „Mi-e ruşine de ruşinea lui. Cei cu coloană vertebrală au părăsit de mulţi ani grupul”

Nicu Covaci, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a primit critici dure de la un fost coleg de trupă după ce a acceptat să cânte la nunta lui George Simion. Josef Kappl, care a făcut parte din Phoenix timp de peste două decenii, spune că Phoenix nu ai există de ani buni, de când "cei cu adevărata şiră a spinării au părăsit grupul".

27 aug. 2022, 19:32
Scandal în trupa Phoenix după ce Nicu Covaci a acceptat să cânte la nunta lui George Simion. Fost membru al trupei: „Mi-e ruşine de ruşinea lui. Cei cu coloană vertebrală au părăsit de mulţi ani grupul”

Nicu Covaci a intrat în vizorul lui Josef Kappl, 72 de ani, fost membru al trupei timp de peste două decenii. În prezent, Kappl este component al trupei Pasărea Rock.

Scandal în trupa Phoenix după ce Nicu Covaci a acceptat să cânte la nunta liderului AUR

Alăturat formației în 1971, Josef Kappl, compozitor și chitarist bass al trupei, îl critică dur pe Nicu Covaci pentru decizia de a susţine un program artistic la nunta lui George Simion.

De unde s-a pornit şi unde s-a ajuns!!! De aceea vă rog să nu asociaţi niciodată ceea ce am realizat în anii ‘70, sub numele Phoenix din convingere, cu ceea ce face de mulţi ani încoace leaderul acestui grup, sub acelaşi nume! Mi-e ruşine de ruşinea lui! Dar nu mi-e ruşine, ci sunt mândru de cele realizate atunci! Pentru mine numele Phoenix rămâne în continuare un simbol al rezistenţei şi al năzuinţei spre libertate! Phoenix nu mai există de mulţi ani ca trupă, după ce cei cu adevărata şiră a spinării au părăsit grupul. Adio reunire! Cu mine NU!„, a scris Josef Kappl pe Facebook.

Nicu Covaci a declarat că nu ştia că va cânta la o nuntă, cu atât mai puţin la nunta lui Simion, deoarece contractul pe care l-a încheiat a fost „în fața a 10.000 de oameni pe o scenă, undeva, la un festival„.

Citeste si Apel al unui fost politician pentru ca Phoenix să nu cânte la nunta lui George Simion: „Vă cer să nu vă asociaţi cu un politician toxic, populist şi extremist”

Eu am încheiat un contract cu o fundație pentru un concert în fața a 10.000 de oameni. Nu cânt la nicio nuntă sau înmormântare, eu cânt în fața a 10.000 de oameni pe o scenă, undeva, la un festival. Nu știu ce nuntă e, eu am încheiat un contract și cânt, din asta îmi câștig banii”, a declarat Nicu Covaci pentru Libertatea.

Nicu Covaci, derapaj la TV: „Eu cânt pentru 10.000 de țărani, nu mă interesează dacă în paralel e o nuntă, o înmormântare sau un avort”

Enervat de întrebările referitoare la prezenţa sa la nunta de la Măciuca, Nicu Covaci a avut o reacţie bizară şi a făcut o declaraţie nelalocul ei.

Am fost chemat să cânt pentru 10.000 de țărani. Foarte bine! Că în paralel există o nuntă sau două-trei sau o înmormântare sau un avort, nu mă interesează pe mine”, a declarat Nicu Covaci la Realitatea Plus.

Citeste si EXCLUSIV Gigi Becali, indignat de cârcotaşii care critică nunta lui George Simion: „Spun că să se sesizeze procurorii. Ce să facă procurorii, să vină să mă aresteze pe mine că îi dau brânză omului din dragoste?”