SCANDAL în USL. Ponta: Antonescu a minţit / Preşedintele PNL: Nu-i permit să mă facă mincinos

Atacuri şi tensiuni fără precendet în USL. Victor Ponta l-a acuzat pe Crin Antonescu că şi-a minţit colegii din PNL şi presa atunci când a susţinut că nu a existat o înţelegere în USL privind susţinerea proiectului de lege a amnistiei şi graţierii. Premierul spune că şeful liberalilor ştia că în Parlament trebuia să se voteze legea amnistiei săptămâna trecută, deşi a negat acest lucru. Mai mult, şeful PNL chiar ar fi cerut o ordonanţă de urgenţă în acest sens. În replică, Antonescu a spus că nu-i permite lui Ponta să-l facă mincinos şi că ca fi greu ca USL să continue în condiţiile acestea.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 11:12
SCANDAL în USL. Ponta: Antonescu a minţit / Preşedintele PNL: Nu-i permit să mă facă mincinos

Nu e prima oară când Crin Antonescu minte, m-am obişnuit. Le spune ceva colegilor, altceva nouă şi alta presei„, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a afirmat că, dacă stenograma apărută în presă de la o şedinţă recentă a PNL este adevărată, atunci Crin Antonescu şi-a minţit colegii de partid atunci când a spus că subiectul nu a fost abordat în cadrul USL. Mai mult, Antonescu ar fi cerut ca amnistierea să fie acordată prin ordonanţă de urgenţă, soluţie neagreată de Ponta.

„Nu spune adevărul. Am fost 12 persoane la USL când am discutat să se voteze (…) Dacă dau eu ordonanţă de urgenţă, e în regulă, dacă ajunge la Parlament este împotrivă”, a mai spus Victor Ponta. Acesta a precizat însă că subiectul modificării Codului Penal nu a fost abordat în USL.

Întrebat dacă în aceste condiţii, PSD mai sprijină candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta a răspuns: „Trebuie să se hotărască domnul Antonescu dacă mai vrea sprijinul nostru. Eu am dubii”.

Replica liderului PNL nu a întârziat să apară. „Lucrurile care au fost citate în presă, prezentarea mea în faţa colegilor sunt reale. Nu au fost făcute în regim de declaraţie publică, ci una de partid. Ce am spus eu în acea şedinţă e adevarat. Domnul Ponta îşi ia îndrăzneală să mă facă mincinos şi lucrul acest nu i-l permit. Am spus totdeauna adevărul de când sunt în viaţa politică„, a declarat, tot luni, Crin Antonescu.

Crin Antonescu a declarat la România TV, la două zile după ce legea amnistiei a fost dezbătută în Parlament, că în cadrul USL nu a existat nicio înţelegere pe acest subiect.

În ce priveşte modificările la Codul Penal şi Legea amnistierii, liberalul a spus că nu a existat un acord în cadrul USL pe aceste chestiuni. „I-am spus foarte clar că nu votăm Legea amnistierii, că nu am avut nici măcar o discuţie în USL pe Codul Penal”, a mai spus Antonescu.

„Nu am avut vreo înțelegere de niciun fel, nici oficială, nici neoficială, nu am avut nici măcar vreo discuție cu domnul Ponta sau cu altcineva despre modificările din Codul penal, acesta este adevărul. Nu am avut nicio discuție măcar, darămite o înțelegere, privitoare la modificările Codului penal cu Victor Ponta sau cu altcineva”, a afirmat, în urmă cu câteva zle, Crin Antonescu.

„Pe Codul Penal nu am vorbit niciodată cu Crin Antonescu şi nu am ştiut nici eu modificările care au fost aduse”, a mai afirmat premierul.

Citeşte şi Ponta: Nu am avut o înţelegere cu Antonescu pentru modificarea Codului penal. Băsescu vorbeşte ca la cârciumă

Propunerea legislativă pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse se regăseşte pe lista proiectelor care urmează să fie discutate în şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor.