Scandal într-o școală din Târgu Jiu! Părinții refuză să își mai trimită copiii la școală, din cauza unui elev agresiv

Scandal la o școală din Târgu Jiu, acolo unde mai mulți copii ar refuza să meargă la ore pentru că un coleg ar fi prea agresiv. Totul a început de la o îmbrânceală între doi copii. Situația a escaladat rapid, după ce mama elevului acuzat că ar fi agresiv a avut un schimb acid de replici cu învățătoarea.
Filip Stan
23 mai 2024, 16:13
Scandal într-o școală din Târgu Jiu! Părinții refuză să își mai trimită copiii la școală, din cauza unui elev agresiv

Scandal la o școală din Târgu Jiu, acolo unde mai mulți copii ar refuza să meargă la ore pentru că un coleg ar fi prea agresiv. Totul a început de la o îmbrânceală între doi copii. Situația a escaladat rapid, după ce mama elevului acuzat că ar fi agresiv a avut un schimb acid de replici cu învățătoarea.

Citește și Noi burse pentru elevi! Ministerul Educației a făcut anunțul mult așteptat

Scandal într-o școală din Târgu Jiu, după ce doi copii s-ar fi îmbrâncit. Situația a luat o întorsătură ciudată, după ce mama elevului acuzat că ar fi agresiv a avut un schimb de replici cu învățătoarea.

În urma incendiului, părinții au refuzat să își mai trimită copiii la școală, iar doi dintre ei au depus și plângeri penale la Poliție.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la una dintre clasele 0 de la Şcoala Generală ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Doi elevi, colegi de clasă, s-ar fi îmbrâncit. A doua zi, mama unuia dintre ei ar fi mers la școală supărată și s-ar fi luat la ceartă cu învățătoarea.

„Am făcut tot ce ţine de noi ca să mediem aceste conflicte dar nu putem să mediem noi conflictul dintre un părinte şi un învăţător atâta timp cât părintele îşi arată dispreţul faţă de dascălul respectiv. Nu e conflict între copil si copii, copil și învățătoare. Este o dispută legată de orgolii”, a declarat, pentru Pandurul.ro, Corina Panduru, directoarea Şcolii Generale „Constantin Săvoiu”.

În semn de protest, miercuri, mai mulți părinți au refuzat să-și trimită copiii la școală.

„Sunt cel puțin 20 de copii. Și al meu este printre absenți. Nu au mers la școală și nici nu vor merge până când nu se vor lua măsuri. Noi am făcut asta în semn de protest. Copiii trebuie să se simtă în siguranță la școală și nu se simt. Copiii au venit speriați că au văzut polițiștii în școală, a fost scandal. Nu e un caz izolat.

Nu se poate ca din cauza unui copil din grup să sufere o clasă întreagă. Vor să mușamalizeze doar pentru renumele școlii”, a declarat un părinte pentru Pandurul.ro. Cazul este anchetat și de Poliție, după ce doi dintre părinți au depus plângeri penale.

„În acest moment, la Poliţia Municipiului Târgu Jiu se află în lucru două dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, ca urmare a unui eveniment produs la o unitate de învăţământ din municipiu”, au transmis, pentru Agerpres, reprezentanții IPJ Gorj.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a demarat o anchetă

Pe lângă cele precizate anterior, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a demarat o anchetă.

„IȘJ Gorj a luat act, în cursul dimineţii de 22 mai 2024, de un incident petrecut, la finalul săptămânii trecute, în incinta unei unităţi de învăţământ gimnazial din Târgu Jiu.

La momentul vorbirii, este în derulare o anchetă a instituţiei noastre pentru verificarea situaţiei şi medierea unui conflict între părinţii elevilor dintr-o clasă a unităţii şcolare.

Există, din informaţiile noastre, plângeri penale depuse la IPJ Gorj din partea mai multor părinţi ai elevilor din clasa deja menţionată, aceste aspecte urmând a fi soluţionate de instituţiile abilitate legal.

Există numeroşi părinţi care, în acest moment, refuză să îşi mai trimită copiii la şcoală, acuzând disfuncţionalităţi şi conflicte la nivelul colectivului de părinţi, lucru ce afectează buna funcţionare a actului didactic la clasă.

Te-ar putea interesa și Anunț de ultimă oră! Se schimbă numărul de ore pe care elevii trebuie să îl petreacă la școală

Unitatea de învăţământ face toate demersurile pentru rezolvarea situaţiei în regim de urgenţă”, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj, Ionuţ Catrina.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Orașul din România care stă pe o adevărată comoară. Valoarea e estimată la peste 1 miliard de euro
Capital.ro
A murit marele CÂNTĂREŢ al României. Cea mai neagră zi: Dumnezeu sa te ierte, om bun
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Prințul William, imagini răvășitoare. Dar Kate lipsește
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Românii pot fi despăgubiți în urma furtunilor violente! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei ale căror locuințe au suferit pagube
Capital.ro
CARNEA interzisă total. NU trebuie să o cumperi din magazine
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Adrian Ilie, condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea sub influența alcoolului
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?