Scandal într-un mare oraș al României, condus de USR. Doar copiii cu părinți fără datorii la bugetul local au voie să participe la cursurile de înot. Lucian Viziteu, acuzat de discriminare

Un nou proiect controversat la nivelul unei primării USR. Edilul local din Bacău, Lucian Viziteu, a stabilit ca elevii de clasa I să beneficieze de ore de înot gratuite, la bazinul olimpic, însă doar dacă părinții nu au datorii la bugetul local. 

30 aug. 2022, 16:46
Scandal într-un mare oraș al României, condus de USR. Doar copiii cu părinți fără datorii la bugetul local au voie să participe la cursurile de înot. Lucian Viziteu, acuzat de discriminare

Proiectul se numește „La 7 ani învățăm să înotăm” și se află pe ordinea de zi a ședinței din data de 31 august. Câte 10 ședințe ar urma să primească fiecare copil de 7 ani din Bacău, dacă părinții vor fi eligibili regulamentului stabilit de primarul Viziteu.

„Prin prezentul proiect de hotărâre, administratia publică băcauană dorește să vină în sprijinul dezvoltării armonioase a copiilor și încurajarea acestora, în sensul ocupării timpului liber în mod util și sănătos și promovează un program multianul denumit ‘La 7 ani invatam să înotam’, prin care copiii bacăuani care împlinesc vârsta de 7 ani beneficiază de un pachet de 10 ședinte gratuite de inițiere înot la Bazinul de înot Bacău”, arată primarul Viziteu, în expunerea de motive.

Din nefericire, copiii din clasa I au la dispoziție o perioadă determinată pentru a putea urma cursurile de înot: „copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioadele înscrierii în program, astfel: 1.01 – 15.05 – perioada I și 15.09 – 31.12 – perioada a II-a”, se arată în proiectul citat de presa locală, ce poate fi consultat aici.

Cei mai discriminați vor fi copiii din familiile sărace, defavorizate. Părinții tinerilor trebuie să aibă toate taxele și impozitele plătite la zi.

Aceste „criterii de departajare” au provocat un mare scandal, la nivel local.

 

Scandal după scandal pentru Lucian Viziteu, primarul USR din Bacău

 

Primarul Lucian Viziteu este un personaj controversat. De când și-a început mandatul, a vrut în repetate rânduri să majoreze taxele și impozitele, dar consilierii locali i-au blocat proiectele.

În ultimii ani, Viziteu a pierdut procese de transparență, cu filiala locală USR, iar de curând a fost amendat de Prefectură pentru că nu a acordat stimulente financiare pentru nou-născuți. Cu 3.000 de lei a fost sancționat primarul, potrivit prefectului Lucian Bogdănel, citat de Ziarul de Bacău.

„De jumătate de an, în jur de 190 de familii băcăuane sunt bătaia de joc a Primăriei care – cu vădită rea-credință, recurgând la tot felul de tertipuri – refuză punerea în aplicare a hotărârii prin care Consiliul Local a aprobat, cu largă majoritate, acordarea de stimulente pentru nou-născuți”, a declarat prefectul.

La nivel local, Lucian Viziteu s-a ales cu porecla „cel mai incompetent primar din istoria Bacăului”.