Scandal între revoluţionari pe holurile Parlamentului

Război între revoluţionari. Mai mulţi reprezentanţi ai asociaşţiilor care îi reprezintă pe revoluţionari s-au certat luni seară pe holurile Parlamentului. Mărul discordiei îl reprezintă modificările aduse legii recunoştinţei faţă de eroii martiri, care au fost dezbătute în comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 19:18
Scandal între revoluţionari pe holurile Parlamentului

Cearta a început în timpul dezbaterilor care aveau loc în comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Asociaţiile de revoluţionari nu au reuşit să se înţeleagă pe mai multe puncte privind modificare Legii 341. Scânteia s-a produs când a venit vorba despre prerogativele secretariatului pentru revoluţionari, al cărui lider a fost reţinut luni de DNA. Şi de aici au pornit acuzele reciproce între cei de la Timişoara şi ceilalţi revoluţionari.

Doamnă important nu este nici Costin, nici Cuteanu, nici nimeni, important este să iasă poliţia, armata şi activiştii de partid. Important este că cele 100 de dosare nu au trecut prin comisia de verificare. Doriţi să faceţi curăţenie, de ce nu doriţi spuneţi, nu aţi fost de partea nostră acolo„, a declarat unul dintre revoluţionari.

Din cauza scandalului provocat, reprezentanţii revoluţionarilor au fost daţi afară din sală şi au continuat disputele pe holulrile Parlamentului.

Revoluţionarii sunt supăraţi că modificările au fost propuse de asociaţia 21 decembrie fără a se consulta şi cu alte organizaţii.

Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 decembrie care se află de 99 de zile în greva foamei, a fost şi el la dezbateri. Mărieş a ales această formă extremă de protest pentru a convinge Parlamentul despre necesitatea modificării unor legi, între care şi cea privind recunoştinţa faţă de eroii martiri.