Scandal între USR şi PNL. Barna îi răspunde lui Orban: „Ideea că noi am fi votat cu Iordache este absurdă. O parte din PNL a votat”

Dan Barna, preşedintele USR, i-a dat replica lui Ludovic Orban, după ce premierul a acuzat că "nu există altă posibilitate" decât a unui un blat între PSD şi USR, spunând că cei care au votat alături de social-democraţi "sunt în pragul nebuniei".

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 06:35
Scandal între USR şi PNL. Barna îi răspunde lui Orban: „Ideea că noi am fi votat cu Iordache este absurdă. O parte din PNL a votat”

Şeful USR a spus că ideea ca partidul său să-l voteze pe Florin Iordache pentru a ajunge preşedinte la Consiliul Legislativ e „absurdă”.

”Domnul Iordache a câştigat cu o majoritate foarte largă. Voturile USR nu sunt acolo şi nici nu aveau de ce să fie. Orice afirmaţie sau sugestie că ar fi fost vorba despre un blat o resping categoric şi este absurd”, a declarat, miercuri, Dan Barna.

”Cum aş putea eu să le spun colegilor mei să voteze cu Iordache? USR este un partid transparent. Vă imaginaţi că, dacă aş fi spus unui coleg din USR – «Bă, votăm cu Iordache» nu ar fi apărut pe 700 de burtiere? Serios acum. Eu înţeleg disperarea PNL să sugereze că ei sunt – vezi Doamne – singurii care luptă pentru România”, a mai afirmat Barna.

Liderul USR acuză PNL că parte dintre parlamentarii PNL au votat în favoarea lui Florin Iordache.

”Ideea că noi am fi votat cu Iordache este absurdă. O parte dintre cei din PNL au votat cu Iordache, pentru că altfel nu aveau cum să iasă cifrele. Hai să nu ne mai ascundem după deget, să ne mai prostim din glumiţe de-astea sugestive. Ştim foarte clar despre ce vorbim, e nevoie de alţi oameni în parlament, despre asta sunt aceste alegeri”, a mai afirmat Dan Barna.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu înţelege decizia numirii la conducerea Consiliului Legislativ lui Florin Iordache, pe care l-a catalogat drept „violatorul justiţiei independente din România, omul care a scos milioane de oameni în stradă”. De asemenea, şeful Exercutivului afirmă că „nu există altă posibilitate” decât a unui un blat între PSD şi USR, acuzându-i pe cei care au votat alături de social-democraţi că „sunt în pragul nebuniei”.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament arată o dată în plus că acest Parlament, majoritatea PSD-istă, din acest parlament trebuie să plece acasă.

Să pui în frunte Consiliului Legislativ pe cel care s-a afirmat ca violatorul justiţiei independente din România, omul care a scos milionae de oameni în stradă prin proiectele aberante din domeniul justiţiei, eu nu pot să înţeleg. Îmi arată clar că PSD şi cei care au votat alături de PSD sunt în pragul nebuniei şi nu mai au nicio legătură cu realitatea opţiunii oamenilor”, a precizat Orban.

Orban acuză un blat PSD-USR pentru numirea lui Iordache. „S-a afirmat ca violatorul justiţiei independente, sluga lui Dragnea”

Acuzațiile privind votul pentru șefia Consiliului Legislativ au apărut încă de marți seară. Cătălin Drulă, șeful de grup al USR în Camera Deputaților, a respins acuzațiile într-o intervenție la Digi24, spunând că este o ”minciună ordinară”.

De asemenea, Drulă a explicat pe Facebook că ”USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la șefia unei scări de bloc. Afirmațiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache și Nicolicea, sunt ridicole. De altfel, Iordache a câștigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraționist la adresa USR, nu se înțelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre. Noi l-am votat pe domnul Augustin Zegrean la președinția Consiliului Legislativ și pe colegul nostru George Dircă la președinția Secției de evidență a legislației. Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, și cel al prezenței USR, ar rezulta că nu toți parlamentarii PNL și-au votat propriul candidat. M-a mirat și pe mine acest rezultat. Oricum prezența PNL a fost extrem de scăzută, din 113 parlamentari doar aproximativ 40 au fost prezenți”.