Scandal la Blue Air! Bilete de zbor anulate şi sute de angajaţi riscă să fie concediaţi fără să primească salarii compensatorii

Publicat: Luni, 06 Iulie 2020 14:09 // Actualizat: Luni, 06 Iulie 2020 14:09 // Sursa: romaniatv.net

Bilete de zbor in pericol sa fie anulate, sute de angajați in pericol sa fie dati afara fără sa primească salarii compensatorii. Asta după ce compania aeriana Blue Air a cerut insolventa in instanța.

Când compania aeriană  Blue Air va ajunge la faliment, se va constitui o listă de către instanţa judecătoriei Bucureşti, unde vor trece toţi pasagerii care au avut bilete de avion şi îşi vor recupera banii.

Blue Air a solicitat Guvernului un credit salvare în valoare de 45 de milioane de euro

Compania Blue Air a solicitat Statului un credit temporar de 42-45 de milioane de euro pentru a putea rezista crizei, au confirmat surse din indistrie pentru HotNews.ro. Compania plătește anual taxe și impozite de peste 100 de milioane de lei anual, însă situația actuală poate duce la închiderea completă a porților.

După trei ani de investiții, compania a devenit profitabilă anul trecut. Însă, în situația actuală, "pe fondul limitarilor legate de instituirea stării de urgență, Blue Air a fost nevoită să suspende temporar zborurile regulate. Pentru a asigura capacitatea companiei de a traversa cu bine această perioadă, Blue Air are nevoie de un sprijin financiar temporar - sub forma unui credit de salvare", spun oficialii Blue Air.

Citește și: Blue Air suspendă zborurile regulate până la ridicarea stării de urgenţă ca urmare a pandemiei de coronavirus

"Restricțiile de zbor și de călătorie au devenit din ce în ce mai stricte în toată Europa, iar mare parte din aeronavele lumii s-a așezat treptat la sol. În tot acest timp, numărul pasagerilor noștri s-a redus zilnic, iar odată cu instalarea stării de urgență în România, Blue Air a demarat programul „Te aducem acasă" - asigurându-ne că avem suficiente zboruri pentru cei care cumpăraseră bilete pentru luna aprilie și doreau să vină acasă mai devreme, înainte de suspendarea temporară a zborurilor.

În luna martie, mai puțin de 30% din personalul nostru a continuat să zboare, să organizeze dezinfectarea navelor după fiecare zbor, să întrețină aeronavele, și să tranforme altele în cargo. Ceilalți au intrat în telemuncă, sau în concedii rămase neefectuate de anul trecut. Unii au asigurat conceptul și autorizarea activității temporare de cargo. Alții au continuat organizarea de zboruri speciale, chartere sau de repatriere, încercând să contribuie cu cât este posibil la lupta cu pandemia. Acum, peste 90% dintre colegii noștri sunt în șomaj tehnic", susțin reprezentanții companiei.

Creditul de salvare nu este un fond nerambursabil, ci un împrumut cu dobandă preferențială acordat unei companii, într-o situație de criză majoră.

"Avem capacitatea de a rambursa acest credit și dobânzile aferente. De aceea, luna trecută am depus la Guvernul României solicitarea noastră formală și suntem încrezători că orice analiză de risc și oportunitate va duce la o soluționare pozitivă a cererii noastre de finanțare.

În caz contrar, piața pe care nu o vom mai putea deservi noi, o companie românească, va fi preluată de operatori străini care nu vor contribui la bugetul de stat al României și nu vor lua decizii având în minte interesul românesc. Vom asista cu tristețe la irosirea eforturilor unei generații de iubitori români de zbor și de aeronave, la reducerea la minim a operațiunilor unei companii românești reputabile, care concurează de la egal la egal cu marile linii aeriene europene", arată CEO-ul companiei, Oana Petrescu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
blue air blue air in insolventa companie aeriană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H