SCANDAL LA COMISIA DE MUNCĂ: Parlamentarii PDL au părăsit sala în care era audiată Câmpeanu VIDEO

Scandal în şedinţa în care era audiată Mariana Câmpeanu, ministrul propus de premierul Victor Ponta la Ministerul Muncii. Parlamentarii PDL au părăsit sala în care avea loc audierea, după ce senatorul PDL Petru Başa a preluat conducerea lucrărilor, dar a fost "detronat" prin vot de către parlamentarii USL.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 09:39
SCANDAL LA COMISIA DE MUNCĂ: Parlamentarii PDL au părăsit sala în care era audiată Câmpeanu VIDEO

Audierea lui Câmpeanu în comisiile reunite de muncă, de egalitate de şanse şi de sănătate a fost prezidată de către deputatul PNL Victor Paul Dobre, preşedinte al comisiei de muncă a Camerei, care trebuie audiat la rândul său ca ministru desemnat al Administraţiei. „Eu trebuie să merg la audieri la comisii. Îl las ca înlocuitor pe domnul Atanasiu şi predau conducerea şedinţei doamnei Cristina Pocora”, a spus Dobre.

Decizia sa l-a nemulţumit pe preşedintele comisiei de muncă de la Senat, Petru Başa. „Sunt copreşedinte al comisiei, voi conduce eu lucrările”, a spus Başa. În aceste condiţii, Dobre a supus la vot avizarea lui Câmpeanu înainte de a pleca să fie audiat. Pedeliştii au protestat şi apoi au plecat din sală.

Başa a cerut verificarea cvorumului şi a supus din nou la vot avizul pentru Câmpeanu. Mai mulţi parlamentari USL, dar şi deputatul Aura Vasile (UNPR) i-au atras atenţia lui Başa că depăşeşte limitele regulamentului. Când acesta a insistat cu reluarea procedurii de vot, ceilalţi membri ai comisiilor au votat pentru înlocuirea sa din fruntea comisiilor cu deputatul PNL Cristina Pocora.

De altfel, acesta nu a fost primul episod tensionat din audieri, primul fiind provocat de o întrebare a ministrului demis de la Muncă, Claudia Boghicevici care i-a cerut succesoarei sale să-şi prezinte viziunea privind stimularea natalităţii.

Replica lui Câmpeanu a fost destul de tăioasă. „Doamna ministru, v-am auzit vorbind că v-aţi gândit la reîntoarcerea indemnizaţiei pentru mame la un anumit nivel, v-am auzit despre programul destinat tinerilor. Nu ni le-aţi prezentat şi deci asupra lor nu pot să mă pronunţ, dar vreau să vă asigur că dacă ele sunt bune, le voi duce mai departe”, a ripostat ministrul desemnat al Muncii.

În lipsa parlamentarilor PDL, Mariana Câmpeanu a primit avizul favorabil din partea comisiilor de specialitate.