Scandal la conferinţa lui Adrian Severin pe tema corupţiei

Momente penibile pentru Adrian Severin la conferinţa susţinută  de acesta pe tema corupţiei din România, desfăşurată la Fundaţia Europeană Titulescu. Europarlamentarul, investigat de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a fost întrerupt, în timpul discursului, de două tinere care au pus pe casetofon înregistrarea făcută de jurnaliştii de la Sunday Times în care este acuzat de corupţie. Severin a avut parte şi de alte surprize.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 12:06
Scandal la conferinţa lui Adrian Severin pe tema corupţiei

Înainte ca Severin să înceapă să conferenţieze pe tema „Istoria şi mitologia excepţionalismului corupţiei româneşti”, sala a fost împănzită cu afişe pe care scria „SEVERIN OUT. Mulţumim ca aţi ales demnitatea, demisionând din Parlamentul European„.

Europarlamentarul, cercetat de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă în cazul “Mită contra amendamente”, a făcut însă abstracţie de afişele împărţite în sală.

A dat explicaţiile din DEX ale corupţiei şi s-a confesat că a vrut să susţină conferinţa pentru că s-a simţit umilit când, în Parlamentul European, s-a spus că România este campioană a corupţiei.

Severin a fost însă întrerupt. El a fost surprins să audă din sală, la sonor maxim, materialul făcut de jurnaliştii de la Sunday Times care l-au acuzat că ar fi implicat într-un scandal de corupţie. Tânăra care a adus înregistrarea l-a acuzat pe Severin de ipocrizie.

Pentru că a refuzat să ajusteze volumul, tânăra, pe nume Raluca Dan, a fost invitată de către o persoană din staff-ul fundaţiei să părăsească sala. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu o a doua tânără care a pornit un casetofon cu aceeaşi înregistrare.

Raluca Dan s-a arătat intrigată că Severin, investigat pentru corupţie, ţine o conferinţă pe această temă şi i-a cerut să demisioneze din PE.

Severin s-a făcut că plouă după incident şi a vorbit în continuare despre corupţia românească şi remediile pentru eradicarea acesteia. El a fost asaltat însă cu întrebări din sală ale studenţilor dacă are de gând să demisioneze din PE.

Nu voi transforma acestă conferinţă într-o manifestare politică. Eu sunt implicat în revizuirea tratatelor privind construcţia europeană. Daca eu aş demisiona, nu aş mai participa la acest proces şi nu stiu cine altcineva ar participa„, a răspuns Severin, conform relatărilor hotnews.ro.

Din cauza insistenţelor pe tema demisiei, s-a iscat un scandal între participanţii la conferinţă.

Pleacă afară, nenorocito!” i-a strigat un bătrân unei studente care a cerut demisia lui Severin, potrivit sursei citate.

Faptul că cineva te acuză, nu înseamnă că eşti şi vinovat. Niste huligani ai presei m-au acuzat pe mine într-o înscenare. Nu am de ce să îmi dau demisia„, a conchis Severin.