Scandal la Curtea de Apel Bucureşti, la procesul lui Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze VIDEO

Rudele victimelor lui Nicolae Vlad, criminalul tinerei japoneze, sunt nemulţumite de modul în care se desfăşoară procesul. În schimb, ucigaşul le-a spus judecătorilor că el nu a omorât pe nimeni şi că cei peste 60 de martori sunt toţi mincinoşi. La proces a fost şi un reprezentant al ambasadei Japoniei, care a spus că se aşteaptă ca procesul să fie unul în care se va face dreptate.

RomaniaTV.net
07 dec. 2012, 10:56
Scandal la Curtea de Apel Bucureşti, la procesul lui Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze VIDEO

Atmosfera din sala de judecată este una apăsătoare, întrucât fiecare declaraţie pe care o face Nicolae Vlad este contrazisă în şoaptă de către rudele victimelor celui acuzat. Nicolae Vlad le acuză la rândul lui pe rudele victimelor că mint. Nicolae Vlad a negat fiecare acuzaţie adusă. Fiica unei victime omorâtă de Nicolae Vlad în martie 2011 spune că acesta minte cu neruşinare.

Poliţiştii şi procurorii au adunat probe împotriva lui, însă l-au trimis în judecată şi pe poliţistul care se consideră că a greşit în cazul anchetei. Poliţistul a fost nevoit să falsifice un proces verbal pentru că, susţine el, la ceva timp după ce luase declaraţia unei victime a vărsat cafea pe procesul verbal şi nu a vrut să se mai întoarcă în casa bătrânei pentru că mirosea urât.

A preferat să copieze declaraţia care a dat-o victima şi să o semneze în fals. A recunoscut că victima l-a identificat pe Nicolae Vlad după o poză, dar că nu a avut mai multe probe. Victimele aflate vineri în sala de judecată cer daune morale între 25 şi 50 de mii de euro.

Rudele victimelor cer pentru Nicolae Vlad cea mai aspră pedeapsă. „Închisoare pe viaţă. Câţi oameni a omorât. Merită închisoare pe viaţă” a spus un bărbat, rudă cu una dintre victime.

Victimele care au rămas în viaţă au povestit judecătorilor drama prin care au trecut. „Câinii au lătrat în casă a om străin. Mi-a zis: taci, fir-ai a dracu’ că te omor. Mi-a dat doi pumni”, a povestit una dintre victime. O altă victimă aminteşte că după agresiune, agresorul, Nicolae Vlad i-a luat telefonul mobil. „Mie mi-a luat telefonul atunci. Când mi l-a adus poliţia, avea poze cu toată familia lui şi cu Iisus Hristos. Vezi, Doamne, şi el se roagă la Dumnezeu” şi-a amintit victima.

Şi reprezentanţii ambasadei japoniei în Romania au asistat la proces. Ei vor să se facă dreptate pentru tânăra violată şi ucisă de Nicolae Vlad. „Este clar că este o ameninţare pentru siguranţa publică, ştim că o sa fie un proces corect” a spus reprezentantul ambasadei japoneze.