Scandal la demolarea magazinelor de la metrou. Proprietarii magazinelor s-au luat la ceartă cu primarul Sectorului 2. Poliţia şi Jandarmeria au intervenit

E scandal mare miercuri la staţia de metrou Ştefan cel Mare, acolo unde a început demolarea magazinelor contruite ilegal. La metrou a ajuns şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, proprietarii chioşcurilor, dar şi poliţişti şi jandarmi în condiţiile în care spiritele s-au încins. Jurnaliştii au surprins imagini cu directorul Metrorex, Stefan Paraschiv, care a pus mana pe ranga si a deschis un chiosc ca sa fie scoasă marfa. Proprietarii magazinelor spun ca acest demers este un abuz.

07 apr. 2021, 12:40

Scandal la demolarea magazinelor construite ilegal în stațiile de metrou. Primele chişocuri au fost dărâmate în staţia de metrou Ştefan cel Mare.

Proprietarii chioșcurilor s-au declarat nedreptățiți și spun că autoritățile nu aveau niciun drept și nicio bază legală să spargă lacătele spațiilor comerciale, mai ales că unele aveau încă marfa la interior.

„Alte primării nu fac abuzurile astea. De ce numai dvs. la Sectorul 2 şi la 1 faceţi asta, de ce? (…) Nu aveti temei legal, cum sa-mi spargeti lacatul? E furt, contraventie”, i-a reproşat o femeie, proprietar al unui magazin de la metrou, primarului Radu Mihaiu.

„Ruşine! Ai venit sa-mi furi mie lucrurile. HOTII, HOTIII , furati din bunul meu”, a spus o altă femeie.

Citeşte şi: Demolarea magazinelor de la metrou a început. Chiriașii vor fi evacuați cu poliția și jandarmeria!

„Ați încasat, ca stat, de 30 de ani bani, iar acum sunt ilegale? Nu se poate așa ceva! Trebuie să respectați justiție română. Instanța nu v-a dat dreptul să faceți asta?”, i-a reproşat şi alt proprietar al unui chioşc edilului.

În replică acesta a spus că spaţiul în care sunt amplasate magazinele aparţine Metrorex, nu firmei Sindomed.

La un moment dat, chiar directorul Metrorex Ștefan Paraschiv a intervenit în problema spațiilor comerciale și a încercat să deschidă, folosind o rangă, ușa unui spațiu comercial din incinta metroului.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început miercuri dimineaţa la staţia Ștefan cel Mare. De asemenea, vor fi demolate şi chioşcuri amplasate în staţia de metrou Pipera.

Scandal la demolarea magazinelor de la metrou. Ion Rădoi: În jur de 1.600 de oameni și-au pierdut locurile de muncă

Președintele sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, a declarat că odată cu evacuarea spațiilor comerciale de la metrou, aproximativ 1.600 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă.

„Nu vedeți ce grijă au de oameni și de protecție socială? Ei și familiile lor ar trebui să acum să se ducă la Primărie și să nu mai plece de acolo. Să le dea de muncă dacă tot au luat o măsură abuzivă”, a declarat Ion Rădoi la Realitatea Plus.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spunea despre contractul pentru valorificarea spaţiilor comerciale de la metrou că este o gaură neagră în veniturile Metrorex. Deşi este expirat din 2018, firma sindicatului ocupă, în continuare, abuziv aceste spaţii şi le subînchiriază către terţi, deşi statutul Metrorex interzice subînchirierea lor, relata ministrul Transporturilor, care amintea că acest contract face obiectul unui proces, iar managementul are misiune să urgenteze procedurile cu toate mijloacele legale pentru ca firma sindicatului să dispară din spaţiile comerciale.

Gândul.ro: Ion Rădoi a oprit metroul pentru că iubita lui ar fi rămas fără spații comerciale. Cine este Elena Claudia Minea