Scandal la Eurovision. UCRAINA nu o acceptă pe reprezentanta RUSIEI

Scandal uriaş la Eurovision: Ucraina nu o lasă pe reprezentanta Rusiei la competiţie! Serviciile de securitate i-au interzis rusoaicei accesul pe teritoriul Ucrainei.

22 mart. 2017, 15:03
Scandal la Eurovision. UCRAINA nu o acceptă pe reprezentanta RUSIEI

Iulia Samoilova a încălcat legislaţia Ucrainei, au explicat serviciile de securitate de la Kiev. În 2015, rusoaica a cântat la un concert în Crimeea, anexată ilegal de Federaţia Rusă, în 2014.

„Serviciile de securitate ucrainene au interzis intrarea Iuliei Samoilova pentru o perioadă de trei ani. Decizia tocmai a fost luată”, a declarat o purtătoare de cuvânt a SBU, Olena Gitlyanska.

Cântăreaţa a intrat în Crimeea fără să obţină permis de intrare din partea Ucrainei. Kievul consideră peninsula anexată de ruşi teritoriu ucrainean. În replică, Moscova a ameninţat că va boicota Eurovisionul, dacă gazda competiţiei, Ucraina, nu îşi va schimba decizia.

Iulia Samoilova, o tânără femeie cu handicap, aflată în scaun cu rotile, a fost selectată în urmă cu zece zile de Rusia pentru a interpreta la Eurovision o baladă romantică intitulată „O flacără arde”. Selectarea ei a fost denunțată de unii ucraineni drept „provocare” rusă, pentru că a participat în 2015 la un concert în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în primăvara anului 2014.