Scandal la naţională. Fotbaliştii Stelei riscă o suspendare drastică. Ce pedepse ar putea primi

Florin Niță, Paul Papp, Alex Chipciu, Adi Popa, Mihai Pintilii şi Alin Toșca, cei şase fotbalişti de la Steaua pe care conducerea clubului nu i-a mai lăsat să se prezinte la acţiunea echipei naţionale din Turcia riscă o suspendare drastică în competiţiile interne.

25 ian. 2016, 11:06
Scandal la naţională. Fotbaliştii Stelei riscă o suspendare drastică. Ce pedepse ar putea primi

Fostul avocat al Ligii Profesioniste de Fotbal, Cătălin Ciubotă a explicat riscurile la care sunt supuşi cei şase fotbalişti de la Steaua care nu s-au mai prezentat la echipa naţională. Potrivit avocastului, Niţă, Tosca, Papp, Pintilii, Popa şi Stanciu riscă o suspendare între 4 şi 8 etape din partea Comisiei de Discplina a FRF.

Citeşte şi Anghel Iordănescu atacă dur Steaua: Boicotează acţiunile echipei naţionale!

Neprezentarea la acţiunile echipei naţionale poate atrage măsuri disciplinare împotriva jucătorilor. Acum este o problemă cu calendarul pentru că regulamentul disciplinar nu face distincţie între o acţiune oficială sau un cantonament de acest gen. În măsura în care sunt întrunite condiţiile necesare sancţiunii, se poate ajunge aici, iar Comisia de Disciplină se poate autosesiza. Conform articolului 69 din Regulamentul Disciplinar, suspendarea poate fi de la 4 la 8 etape„, a declarat Cătălin Ciubotă pentru ziare.com.

Selecţionerul Anghel Iordănescu a anunţat, luni, că cei şase jucători de la Steaua pe care i-a convocat pentru stagiul din Turcia vor boicota acţiunea, întrucât nu sunt lăsaţi de propriul club.

În acest caz, atât Iordănescu dar şi celelalte cluburi din Liga 1 au solicitat pedepsirea drastică a Stelei.