Scandal la Opera de Stat din Viena. Conducerea Academiei de Balet a constatat că elevii au fost abuzați

Renumita academie de balet a Operei de Stat din Viena a anunţat modificări la nivelul conducerii, după o anchetă care a dezvăluit că bunăstarea elevilor era pusă în pericol.

RomaniaTV.net
22 dec. 2019, 09:15

Directoarea academiei, Simona Noja-Nebyla, a fost eliberată din funcţie, însă nu concediată. Locul ei a fost luat, în regim interimar, de directorul de marketing al instituţiei, a anunţat opera austriacă.

Un nou director va fi numit în septembrie 2020.

Marţi, o comisie care investiga acuzaţii aduse profesorilor academiei a detaliat o serie de nereguli. A fost dezvăluit, între altele, că elevii erau încurajaţi să fumeze pentru a-şi păstra greutatea.

Comisia a mai precizat că elevii nu erau protejaţi de discriminare, neglijenţă şi că metodele de antrenament folosite reprezentau un risc pentru sănătatea lor.

Scandalul de aici a început în luna aprilie a acestui an, când au fost dezvăluite abuzuri fizice şi psihologice comise asupra elevilor. Ei erau umiliţi, erau loviţi şi zgâriaţi.

Academia, creată în 1771, este una dintre cele mai prestigioase şcoli de balet din Europa. Mulţi dintre cei care au studiat aici fac parte din companii precum Royal Ballet din Londra şi American Ballet Theatre din New York.